KernGezond Lelystad

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, dietetiek, zwangerfit

KernGezond Mijdrecht

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, bekkenfysiotherapie, zwangerfit

KernGezond Zeist

fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, manuele therapie, lymfedrainage, fysio fitness

Counseling & Coaching

Wat is Counseling?
Het doel van counseling is altijd een oplossing te vinden voor een probleem. De counselor gebruikt een directe oplossingsgerichte aanpak om de problemen te verhelderen en een snelle structurele oplossing te bieden. Vaak zoeken mensen een counselor op in periodes van onzekerheid, ontevreden zijn over jezelf of over het contact met de buitenwereld. Er kan een gevoel ontstaan van “vastzitten” in bepaalde patronen waar je maar moeilijk van los kunt komen.

Bij de een ontstaat een persoonlijke crisis, bij de ander leidt het tot bovenmatige spanningen. Op zich horen zulke periodes nu eenmaal bij een mensenleven en kunnen ze je helpen bij het opmaken van de balans van het leven en daarin keuzes te maken om tot verdere groei te komen.

Wat doet een Counselor?
Een counselor luistert, denkt mee, geeft informatie en reikt handvatten aan. Door ondersteuning en aandacht te bieden voor de manier waarop jij het probleem ervaart en alternatieven aan te boren.
Soms is het nodig de oorzaak van de problemen te achterhalen, maar het uitgangspunt van de counselor is het heden en de toekomst, met als belangrijkste doel dat je weer steviger in het leven komt
te staan.

Hoe werkt een Counselor?
Door middel van een korte serie (gemiddeld 6-10) gesprekken kan er samen naar een oplossing worden gezocht. Dit kan acceptatie van, of omgaan met een probleem zijn. Indien noodzakelijk kan er ook samen naar andere, specialistische vorm van hulpverlening worden gezocht.

Niet elk mens denkt direct aan het hulp zoeken bij een counselor. Soms ervaren mensen eerst een lichamelijke klacht voordat duidelijk is dat zij onder bijvoorbeeld extreme spanningen functioneren. In dat geval kan het zijn dat u via een andere zorgverlener bij de counselor terecht bent gekomen. Bij KernGezond kan dat bijvoorbeeld zijn via de fysiotherapeut of dietist.

Door naast de aanpak van lichamelijke klachten tevens, middels een serie gesprekken, inzicht te verkrijgen in mogelijke psychische oorzaken kan verlichting ontstaan en wordt het mogelijk de lichamelijk klachten als waarschuwingssignaal te gaan zien en te leren er naar te luisteren.

De Counselor
Sandrien Volgers heeft een eigen praktijk voor counseling en coaching opgezet binnen KernGezond. In 1996 besloot Sandrien een drastische carrière switch te maken. Ze volgde vier jaar lang een opleiding die erop gericht is om mensen met een psychosociale hulpvraag te kunnen ondersteunen en begeleiden. In 2000 is Sandrien afgestudeerd als counselor en sindsdien is zij werkzaam als counselor, coach en bemiddelaar. Vanaf 2003 is zij werkzaam als
counselor bij KernGezond.

Tarieven
De counselinggesprekken duren gemiddeld 45 tot 60 minuten en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Kennismakingsgesprek; € 20,-
Elk volgend consult; € 40,-

De tarieven zijn BTW- vrijgesteld.

NVFB-ZwangerFit®

voel je fit tijdens de zwangerschap!
meld je aan

Slim Club Kids®

Samen aan het werk tegen
overgewicht bij kinderen
meld je aan

KernGezond Challenge Lelystad Challenge®

Samen aan het werk tegen
overgewicht bij kinderen
meld je aan

Baby Massage

Heerlijk ontspannen voor ouder en kind
meld je aan