KernGezond Lelystad

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, dietetiek, zwangerfit

KernGezond Mijdrecht

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, bekkenfysiotherapie, zwangerfit

KernGezond Zeist

fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, manuele therapie, lymfedrainage, fysio fitness

Fysio Fitness

Plezier
FysioFitness is goed voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken, maar die niet in een massa op wil gaan. Doordat het aantal mensen dat tegelijkertijd traint klein is, is het met name geschikt voor mensen met een verleden met lichamelijke klachten. FysioFitness vindt plaats onder persoonlijke begeleiding van de fysiotherapeut. Je traint op je eigen niveau. Bij FysioFitness draait het om het plezier hebben in het bewegen.

Jouw doel
Waarom wil je gaan fitnessen? Wil je rugklachten voorkomen? Wil je afvallen of sterker worden? Samen met de fysiotherapeut kijk je wat je kunt en wat je wilt. Dat gebeurt tijdens een intakegesprek. De fysiotherapeut stelt een persoonlijk trainingsprogramma op, hij geeft advies en hij staat je bij tijdens de trainingen. Samen kijk je ook regelmatig of het door jou gestelde doel dichterbij komt. Heb je afvallen als doel, dan is het ook mogelijk om dat de doel te bereiken in samenwerking met de diëtiste.

FysioFitness na fysiotherapie
Na de behandelingen door een fysiotherapeut, is FysioFitness bij KernGezond een logische volgende stap. Je kunt namelijk zelfstandig gaan bewegen, zelf je grenzen verkennen, met het vertrouwde gevoel dat deskundige ondersteuning binnen handbereik is.

De training
Om te kunnen trainen maak je een afspraak. Elke 5 minuten kan er begonnen worden. Op deze manier kan elke training begonnen worden met een evaluatie en is er altijd voldoende ruimte om van de apparatuur gebruik te maken. Na afloop kan er genoten worden van een lekkere bak koffie of thee.

Doen!
Zet de eerste stap om te bewegen en meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt bekeken wat KernGezond voor je kan betekenen. Natuurlijk is de eerste training gratis, pas daarna beslis je of je lid wordt van KernGezond FysioFitness.

Het FysioFitness programma
De fysiotherapeuten van KernGezond maken voor FysioFitness gebruik van het COREfit-programma. Dat programma is erop gericht om je hele welzijn te verhogen. Door deel te nemen aan FysioFitness, kom je in evenwicht met jezelf en je omgeving. Om dit evenwicht te bereiken, besteedt de fysiotherapeut niet alleen aandacht aan het fysieke deel van de training, maar ook aan mogelijke psychische factoren.

COREfit staat voor het verbeteren van de kern van het geheel.
De letters CORE staan voor:
C: Cardiopulmonaal (het hart/long systeem);
O: Osteoporose (botontkalking);
R: Recreatie (afzien is niet nodig!);
E: Educatie.

De doelstellingen van het COREfit-programma bestaat uit vijf onderdelen:

  • Het verminderen van risicofactoren die een slechte invloed zijn op het hart- en vaatstelsel;
  • Het vertragen van de afname van botmassa (botontkalking);
  • Het ontwikkelen en onderhouden van een lichamelijk actieve leefstijl;
  • Het verbeteren van de conditie;
  • Je weer goed te laten voelen in je vel.

Tarieven FysioFitness
1 keer per week groepstraining € 30,--
Vrij trainen € 45,--
Inschrijfgeld € 25,--
De contributie wordt maandelijks per automatische incasso geïnd.
Zie verder de algemene voorwaarden.

NVFB-ZwangerFit®

voel je fit tijdens de zwangerschap!
meld je aan