KernGezond Lelystad

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, dietetiek, zwangerfit

KernGezond Mijdrecht

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, bekkenfysiotherapie, zwangerfit

KernGezond Zeist

fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, manuele therapie, lymfedrainage, fysio fitness
Naam: José Degens-Schwarz
Functie: Fysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut, Oedeemtherapeut, ZwangerFit® docente, Shantala babymassage docente, begeleider Beweegprogramma Oncologie.
Diploma’s:
1987 Fysiotherapie (Academie Leffelaar te Amsterdam)
2005 Oedeemtherapie (NPI Arnhem)
2007 NVFB ZwangerFit® docente (YVLO Amsterdam)
2008 Bekkenfysiotherapie (SOMT Amersfoort)
2012 Beweegprogramma Oncologie (NPI)

Specialisaties: Bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie (manuele lymfe drainage), beweegprogramma oncologie, ZwangerFit®.Op 15 jarige leeftijd was het voor mij duidelijk: ik wilde fysiotherapeut worden. Nog geen dag spijt gehad van deze keuze. In 1987 heb ik mijn diploma behaald bij Academie Leffelaar te Amsterdam. Met veel plezier heb ik gewerkt in het Sint Jacob Verpleeghuis te Amsterdam (1 jaar) om vervolgens over te stappen naar een particuliere praktijk in Edam (7 jaar). Op zoek naar een baan dichter bij huis (toen nog Amsterdam) kreeg ik de gelegenheid om te gaan werken in een particuliere praktijk in Baambrugge. Van 1994-2010 ben ik daar vol enthousiasme werkzaam geweest. In deze jaren heb ik vele cursussen gevolgd én gegeven. 10 jaar lang heb ik Meer Bewegen voor Ouderen gegeven in Abcoude en Baambrugge. De vroegere “zwangerschapsgym” heb ik zien veranderen in het hedendaagse ZwangerFit®. En, eerlijk is eerlijk, daar hoort ook weer een ander diploma bij. De cursus oedeemtherapie heb ik afgerond in 2005. “Het Bekken” in breed perspectief heeft altijd mijn interesse gehad. In 2008 heb ik de studie bekkenfysiotherapie afgerond en mijn diploma behaald.

De afgelopen jaren ben ik mij verder gaan verdiepen in de oncologie wat geleidt heeft tot het opzetten van het Beweegprogramma Oncologie (een oefentraject voor mensen met kanker, tijdens of na de behandeling). Sinds 1 januari 2010 ben ik werkzaam bij Kerngezond Mijdrecht. Dicht bij huis want in 1995 zijn wij van Amsterdam verhuisd naar Mijdrecht. Ik mag deel uit maken van een zeer enthousiast, gemotiveerd team wat op zoek is naar de beste mogelijkheden voor “de patiënt”. Een team wat zorg en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De korte lijnen en prettige samenwerking met andere disciplines is mijns inziens de toekomst van de zorg. Naast dat fysiotherapie mijn werk is, is het ook mijn hobby. Dat is wel eens lastig voor mijn man Bob en mijn 2 zoons Alex (’94) en Bram (‘97). Zij zijn inmiddels wel gewend dat ik een studieboek aan het lezen ben of dat er een folder wordt gemaakt op de computer (wat nog steeds niet helemaal lukt zonder hun hulp). Daarnaast vind ik het heerlijk om een flinke wandeling te maken, in de omgeving of langs het strand. Verder ga ik graag samen met vrienden koffie drinken, eten of iets ondernemen.

NVFB-ZwangerFit®

voel je fit tijdens de zwangerschap!
meld je aan