KernGezond Lelystad

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, dietetiek, zwangerfit

KernGezond Mijdrecht

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, bekkenfysiotherapie, zwangerfit

KernGezond Zeist

fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, manuele therapie, lymfedrainage, fysio fitness

NVFB-ZwangerFit® Lelystad

meld je aan


NVFB-ZwangerFit®

Bevallen, een topsportprestatie!


NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse zwangerschapscursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. De fysiotherapeuten die deze cursus geven zijn opgeleid om via het NVFB-ZwangerFit® concept met jou te werken aan de conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. Dit kan allerlei klachten voorkomen die een zwangerschap met zich mee kan brengen.

Hoe ontstaan?
NVFB-ZwangerFit® is de vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding. Jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym wordt gecombineerd met de laatste kennis over bekkenpijn tijdens de zwangerschap en de kennis van de bekkenbodem (dis)functies. Daarbij wordt gebruik gemaakt van elementen vanuit de aerobic- en fitnesswereld.

Fit zijn en fit blijven
Dit is waar NVFB-ZwangerFit® voor staat. Dat kan tijdens en na de zwangerschap. De docenten kunnen direct problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren die voortkomen uit de zwangerschap. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Het heeft een gunstige invloed op het beloop van de zwangerschap, de bevalling en op het herstel na de bevalling.

NVFB-ZwangerFit® of NVFB-ZwangerFit® plus
Je kunt kiezen uit de NVFB-ZwangerFit® of de NVFB-ZwangerFit® plus. De cursus NVFB-ZwangerFit® start vanaf de 15e week van de zwangerschap. Je volgt daarin wekelijks een les met actieve oefeningen en daarnaast is er een blok van vier weken theorie over het lichaam en de bevalling. Na de bevalling werk je onder deskundige leiding nog tot drie maanden door aan het herstel van je conditie. 
Bij de cursus NVFB-ZwangerFit® plus, volg je hetzelfde lespakket. Naast deze lessen kan je zelfstandig onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. Dit is zolang de cursus loopt.

In overleg is het mogelijk om een verkorte vorm van deze cursussen te volgen.

Voor wie?
Ben je zwanger en wil je je lichamelijk goed voorbereiden op de bevalling, meld je dan aan voor deze cursus.

Intake
NVFB-ZwangerFit® start met een intake door de docent. Dit gaat via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). Tijdens de intake kijkt de docent naar de aanwezige stabiliteit van de lage rug en het gebruik van de buikspieren daarbij. Dat is namelijk zo belangrijk tijdens de zwangerschap. De docent neemt de grondbeginselen van NVFB-ZwangerFit® met je door en spreekt af wanneer je gaat beginnen. Zo bepaal je samen met de docent of je behoeften en verwachtingen aansluiten bij de cursusinhoud. Als voorbereiding op het intake gesprek vul je een intake formulier in. Die mail je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Intake formulier Lelystad

 

Cursusinhoud
De NVFB-ZwangerFit® cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen met een vaste opbouw. Zo begint een les met een warming up gevolgd door een lichte fitheidtraining ter verhoging van de conditie. De docent besteedt vervolgens aandacht aan spierversterking en coördinatie training waarbij zij gebruik gemaakt van muziek, fitness apparatuur en/of kleine oefenmaterialen. De les eindigt met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Tijdens het theoretische deel van de cursus staat de docent stil bij informatie die betrekking heeft op de zwangerschap, de baring en de periode na de bevalling. Zij breidt dit uit met specifieke kennis over de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken en de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat. De laatste les is een les met partner. Hierin komen vooral praktische zaken aan bod.

Het resultaat?
Een fit en gezond lichaam tijdens de zwangerschap, en dat goed is voorbereid op de bevalling en de periode na de bevalling.

Tarieven
NVFB-ZwangerFit®        € 45,- per maand
NVFB-ZwangerFit® plus  € 55,- per maand
Theorieblok (4 weken)   € 45,-


meld je aan


Reacties van enkele cursisten:

" Ik vond het heerlijk om onder begeleiding in beweging te zijn. Het fitte gevoel als zwangere vrouw, als je steeds minder mobiel wordt, is heel veel waard! "

" Door pijn in mijn bekken was de verleiding groot om amper meer te bewegen. Door de zwangerfitcursus en de begeleiding van Kitty heb ik tot aan mijn bevalling toe bewogen en was ik 2 dagen na de bevalling weer helemaal op de been. Naast het bewegen vond ik het erg fijn om ervaringen met mijn medezwangeren uit te wisselen en de praktische informatie uit de cursus maakte dat ik mij, voor zover mogelijk, redelijk voorbereid voelde op wat komen ging. "

" Als je zwanger bent, ben je vaak geneigd om minder te sporten en te bewegen . Deze cursus laat zien hoe je als zwangere vrouw toch kunt sporten op een verantwoorde manier. Zo blijf je tijdens de zwangerschap zo fit mogelijk. "

" Tijdens mijn derde zwangerschap heb ik bij KernGezond de cursus ZwangerFit gevolgd. Door wekelijks te bewegen bleef mijn conditie op peil. Bovendien werd ik ook niet meer zo zwaar als tijdens de eerste twee zwangerschappen, waarbij ik gemiddeld 35 kilo aankwam. Na mijn bevalling was ik weer snel fit en kon ik duidelijk merken dat ik verschillende spieren getraind had. Hierdoor was ik fysiek opgewassen tegen de zorg voor drie kleine kinderen. Wat mij betreft is de cursus ZwangerFit daardoor een echte aanrader! "

NVFB-ZwangerFit®

voel je fit tijdens de zwangerschap!
meld je aan

Slim Club Kids®

Samen aan het werk tegen
overgewicht bij kinderen
meld je aan

KernGezond Challenge Lelystad Challenge®

Samen aan het werk tegen
overgewicht bij kinderen
meld je aan

Baby Massage

Heerlijk ontspannen voor ouder en kind
meld je aan