KernGezond Lelystad

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, dietetiek, zwangerfit

KernGezond Mijdrecht

fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, bekkenfysiotherapie, zwangerfit

KernGezond Zeist

fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, manuele therapie, lymfedrainage, fysio fitness

NVFB-ZwangerFit® Mijdrecht

meld je aan

Bevallen, een topsportprestatie!
NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse gemengde zwangerschapscursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. De bekkenfysiotherapeuten die deze cursus geven in Mijdrecht zijn opgeleid om met jou te werken aan de conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. Dit kan allerlei klachten voorkomen die een zwangerschap met zich mee kan brengen. Tevens zijn ze gespecialiseerd in alle klachten rondom de zwangerschap.


Hoe ontstaan?
NVFB-ZwangerFit® is de vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding. Jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym wordt gecombineerd met de laatste kennis over bekkenpijn tijdens de zwangerschap en de kennis van de bekkenbodem (dis)functies.
Fit zijn en fit blijvenDit is waar NVFB-ZwangerFit® voor staat. Dat kan tijdens en na de zwangerschap. De docenten kunnen direct problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren die voortkomen uit de zwangerschap. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Het heeft een gunstige invloed op het beloop van de zwangerschap, de bevalling en op het herstel na de bevalling.


NVFB-ZwangerFit® of NVFB-ZwangerFit® plus
Je kunt kiezen uit de NVFB-ZwangerFit® of de NVFB-ZwangerFit® plus. De cursus NVFB-ZwangerFit® start vanaf de 15e week van de zwangerschap. Je volgt daarin wekelijks een les met actieve oefeningen en daarnaast is er elke week een half uur theorie over het lichaam en de bevalling. Na de bevalling werk je onder deskundige leiding nog tot drie maanden door aan het herstel van je conditie. De lessen vinden plaats op de dinsdagavond. Bij de cursus NVFB-ZwangerFit® plus, volg je hetzelfde lespakket. Naast deze lessen kan je zelfstandig onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. Dit is zolang de cursus loopt.


Voor wie?
Ben je zwanger en wil je je lichamelijk goed voorbereiden op de bevalling, meld je dan aan voor deze cursus.

Intake
NVFB-ZwangerFit® start met een intake door de docent. Dit gaat via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). Tijdens de intake kijkt de docent naar mogelijke klachten en neemt de grondbeginselen van NVFB-ZwangerFit® met je door en spreekt af wanneer je gaat beginnen. Zo bepaal je samen met de docent of je behoeften en verwachtingen aansluiten bij de cursusinhoud. Als voorbereiding op het intake gesprek vul je een intake formulier in. Die mail je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Intake Formulier ZwangerFit®

 

Cursusinhoud
De NVFB-ZwangerFit® cursus bestaat uit actieve lessen gericht op spierversterking, conditietraining, coördinatie training en oefeningen ter ontspanning. Tijdens het theoretische deel van de cursus staat de docent stil bij informatie die betrekking heeft op de zwangerschap, de baring en de periode na de bevalling. Zij breidt dit uit met specifieke kennis over de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken en de bekkenbodem en het houding- en bewegingsapparaat. Er is ook 1 les met partner, hierin wordt informatie herhaald en komen vooral praktische zaken aan bod.

 

Het resultaat?
Een fit en gezond lichaam tijdens de zwangerschap en een zo’n optimale mogelijke voorbereiding op de bevalling en de periode erna.

 

Tarieven
NVFB-ZwangerFit® € 45,- per maand
NVFB-ZwangerFit® plus € 55,- per maand

 

Intake formulier ZwangerFit

meld je aan


Reacties van enkele cursisten:

" Ik vond het heerlijk om onder begeleiding in beweging te zijn. Het fitte gevoel als zwangere vrouw, als je steeds minder mobiel wordt, is heel veel waard! "

" Door pijn in mijn bekken was de verleiding groot om amper meer te bewegen. Door de zwangerfitcursus en de begeleiding van Kitty heb ik tot aan mijn bevalling toe bewogen en was ik 2 dagen na de bevalling weer helemaal op de been. Naast het bewegen vond ik het erg fijn om ervaringen met mijn medezwangeren uit te wisselen en de praktische informatie uit de cursus maakte dat ik mij, voor zover mogelijk, redelijk voorbereid voelde op wat komen ging. "

" Als je zwanger bent, ben je vaak geneigd om minder te sporten en te bewegen . Deze cursus laat zien hoe je als zwangere vrouw toch kunt sporten op een verantwoorde manier. Zo blijf je tijdens de zwangerschap zo fit mogelijk. "

" Tijdens mijn derde zwangerschap heb ik bij KernGezond de cursus ZwangerFit gevolgd. Door wekelijks te bewegen bleef mijn conditie op peil. Bovendien werd ik ook niet meer zo zwaar als tijdens de eerste twee zwangerschappen, waarbij ik gemiddeld 35 kilo aankwam. Na mijn bevalling was ik weer snel fit en kon ik duidelijk merken dat ik verschillende spieren getraind had. Hierdoor was ik fysiek opgewassen tegen de zorg voor drie kleine kinderen. Wat mij betreft is de cursus ZwangerFit daardoor een echte aanrader! "

NVFB-ZwangerFit®

voel je fit tijdens de zwangerschap!
meld je aan