ZwangerFit®

Lelystad   Mijdrecht

ZwangerFit®

Bevallen, een topsportprestatie!


ZwangerFit® is een eigentijdse zwangerschapscursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. De fysiotherapeuten die deze cursus geven zijn opgeleid om via het ZwangerFit® concept met jou te werken aan de conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. Dit kan allerlei klachten voorkomen die een zwangerschap met zich mee kan brengen.

Hoe ontstaan?

ZwangerFit® is de vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding. Jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym wordt gecombineerd met de laatste kennis over bekkenpijn tijdens de zwangerschap en de kennis van de bekkenbodem (dis)functies. Daarbij wordt gebruik gemaakt van elementen vanuit de aerobic- en fitnesswereld.

Fit zijn en fit blijven

Dit is waar ZwangerFit® voor staat. Dat kan tijdens en na de zwangerschap. De docenten kunnen direct problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren die voortkomen uit de zwangerschap. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Het heeft een gunstige invloed op het beloop van de zwangerschap, de bevalling en op het herstel na de bevalling.

ZwangerFit® of ZwangerFit® plus

Je kunt kiezen uit de ZwangerFit® of de ZwangerFit® plus.  Je volgt daarin wekelijks een les met actieve oefeningen en daarnaast is er een blok van vier weken theorie over het lichaam en de bevalling. Na de bevalling werk je onder deskundige leiding nog tot drie maanden door aan het herstel van je conditie. 
Bij de cursus ZwangerFit® plus, volg je hetzelfde lespakket. Naast deze lessen kan je zelfstandig onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. Dit is zolang de cursus loopt.

In overleg is het mogelijk om een verkorte vorm van deze cursussen te volgen.

ZwangerFit® OUTDOOR

Vanaf april 2017 kun je in Mijdrecht ook terecht voor ZwangerFit® Outdoor. Heerlijk buiten sporten met dezelfde opbouw als bij de gewone ZwangerFit®. Wil je allebei? Dat kan ook! Je kan 1x per week de reguliere ZwangerFit® combineren met ZwangerFit® Outdoor of je kiest voor de ZwangerFit® Outdoor Plus. Dan kan je naast de Outdoorles onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten

In overleg is het mogelijk om een verkorte vorm van deze cursussen te volgen.

Voor wie?

Ben je zwanger en wil je je lichamelijk goed voorbereiden op de bevalling, meld je dan aan voor deze cursus.

 

Intake

ZwangerFit® start met een intake door de docent. Dit gaat via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). Tijdens de intake kijkt de docent naar de aanwezige stabiliteit van de lage rug en het gebruik van de buikspieren daarbij. Dat is namelijk zo belangrijk tijdens de zwangerschap. De docent neemt de grondbeginselen van ZwangerFit® met je door en spreekt af wanneer je gaat beginnen. Zo bepaal je samen met de docent of je behoeften en verwachtingen aansluiten bij de cursusinhoud. Als voorbereiding op het intake gesprek vul je een intake formulier in.

Cursusinhoud

De ZwangerFit® cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen met een vaste opbouw. Zo begint een les met een warming up gevolgd door een lichte fitheidtraining ter verhoging van de conditie. De docent besteedt vervolgens aandacht aan spierversterking en coördinatie training waarbij zij gebruik gemaakt van muziek, fitness apparatuur en/of kleine oefenmaterialen. De les eindigt met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Tijdens het theoretische deel van de cursus staat de docent stil bij informatie die betrekking heeft op de zwangerschap, de baring en de periode na de bevalling. Zij breidt dit uit met specifieke kennis over de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken en de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat. De laatste les is een les met partner. Hierin komen vooral praktische zaken aan bod.

Het resultaat?

Een fit en gezond lichaam tijdens de zwangerschap, en dat goed is voorbereid op de bevalling en de periode na de bevalling.

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x