Schouderrevalidatie | Lelystad

MAAK UW AFSPRAAK ZONDER VERWIJZING PLAN VANDAAG NOG UW AFSPRAAK

Schouderrevalidatie bij KernGezond Lelystad?

De fysiotherapeuten van KernGezond hebben veel ervaring in de schouderrevalidatie en zij volgen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van schouderrevalidatie.

 

Centraal in de revalidatie van de schouder staat de rol van de schouderbladstabilisatoren en de algemene houding in het functioneren van de schoudergordel en het ontstaan van schouderproblemen.

Wanneer het schouderblad niet goed op de romp gestabiliseerd kan worden, kunnen er schouderklachten ontstaan of niet herstellen.

Ook na schouderoperaties is het van groot belang dat direct gewerkt wordt aan herstel van de stabiliteit van het schouderblad.

Een specifiek hierop gericht oefen- en trainingsprogramma is een van de belangrijkste pijlers van herstel na schouderblessures en operaties.

Als de spieren rond de schouder hun stabiliserende werking niet goed kunnen uitvoeren zal de schouderkop eerder tegen het schouderdak komen en zo klachten als tendinitis en bursitis veroorzaken.

Naast aandacht voor de stabiliserende rol van de schouderbladspieren wordt er natuurlijk specifiek aandacht geschonken aan bijkomende problemen van het schoudergewricht zoals kapselbeperkingen, instabiliteitproblemen etc.

Iedere patiënt krijgt na een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek een persoonlijk bewegings- belastingsadvies en een thuisoefenprogramma die uitvoerig in de praktijk geïnstrueerd en geëvalueerd wordt.

Daarnaast wordt er in de begeleide situatie in de praktijk geoefend op de diverse specifieke trainingsapparatuur.

Waarom KernGezond?

De fysiotherapeut is er voor iedereen, van klein tot groot en van jong tot oud. Kom naar KernGezond als je niet goed kunt bewegen, of als je niet goed durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, of als je moeite hebt met bewegen. Misschien heb je last van een sportblessure of heb je een spier verrekt tijdens het werk. De fysiotherapeuten bij KernGezond doen er alles aan om je lichaam weer in beweging te krijgen.


Professioneel team

ISO gecertificeerd & Pluspraktijk

Diverse specialisaties

Alles onder 1 dak

Zonder verwijzing

Locaties door heel Nederland

"Binnen 6 weken heeft KernGezond mij helemaal genezen van de rugpijn"

C. Constandse, client uit Lelystad

Ons team

Het team van KernGezond bestaat uitsluitend uit goed opgeleide en gespecialiseerde fysiotherapeuten en sport begeleiders. Zij staan constant klaar om jou te helpen bij het verminderen en verhelpen van jouw lichamelijke klachten.

Maak een afspraak
Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x