Slim Club Kids | Lelystad

Maak uw afspraak zonder verwijzing Plan vandaag nog uw afspraak

Problemen op latere leeftijd als gevolg van overgewicht bij uw kind voorkomen? Bij KernGezond op een leuke manier leren wat bewust eten en bewegen is door o.a.

  • Met de fysiotherapeut sporten voor een gezond gewicht
  • Uitvinden wat lekker en gezond eten is samen met de diëtist.
  • door het creëren van bewustwording, zorgen voor een blijvend effect.

Tal van onderzoeken wijzen uit dat een groot, en overigens snel groeiend, aantal basisschoolkinderen lijdt aan overgewicht. Deze stijging in overgewicht wordt voor een groot deel veroorzaakt door enerzijds te weinig lichaamsbeweging en anderzijds door een verkeerd voedingspatroon.

Bekend is dat kinderen nu een minder actieve leefstijl hebben dan voorheen. Er wordt relatief meer tijd achter de computer of TV doorgebracht.

Daarnaast zijn de eetgewoonten van volwassenen en kinderen ook behoorlijk veranderd. Vaak zonder het te weten, wordt er bijvoorbeeld te calorierijk of ongezond gegeten.

Dat het hebben van overgewicht op korte en lange termijn gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, zoals diabetes, hart- en vaat ziekten, mag ook bekend zijn. Het terugdringen en het preventief voorkomen van overgewicht is daarom vanuit gezondheidsoogpunt van groot belang te noemen.

We hebben voor de Slim-Club-Kids deelnemers een leerprogramma ontwikkeld. Het programma van Kerngezond slim-club-kids bestaat uit 3 fase.

Achtereenvolgens zijn dit:

  • ‘move your teacher’, hierin zullen de kinderen samen met de fysiotherapeut en de dietiste ontdekken wat een gezonde levensstijl inhoud.
  • ‘move your parents’ In deze fase zullen de ouders een actieve rol gaan spelen, want niemand is zo belangrijk voor een kind als de ouders, zij zijn immers het voorbeeld.
  • ‘move yourself’ Een gezonde levenstijl zou iedereen moeten hebben, door de positieve ervaringen die de kinderen hebben opgedaan in de eerste 2 fasen gaan ze in de laatste fase deze ervaringen delen met vriendjes en vriendinnetjes.

Elke fase heeft een duur van 3 maanden en bestaat uit 2 uur in de week sporten en 3 x 1 uur voedingsles per fase. Binnen deze fasen zullen al spelenderwijs verschillende thema’s behandeld worden en leren de kinderen wat bewust eten en gezond bewegen is. Meer weten of een afspraak voor een informatief gesprek?

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x