ZwangerFit® | Lelystad

Download zwangerfit intake formulier

ZwangerFit®, BevalFit en MamaFit

Bevallen, een topsportprestatie!

Door de ZwangerFit cursus bij KernGezond te volgen werk je (door) aan je Fitheid, je leert alles over de zwangerschap, je wordt voorbereid op de bevalling en na je bevalling gecoacht om je kracht en conditie weer op peil te krijgen! De cursus heeft een gunstige invloed op het beloop van de zwangerschap, de bevalling en op het herstel na de bevalling.  

 

Fit zijn en fit blijven

Dit is waar ZwangerFit® voor staat. Dat kan tijdens en na de zwangerschap. De cursus bestaat uit drie delen, namelijk ZwangerFit, BevalFit en MamaFit.   Tijdens de ZwangerFit lessen wordt veel aandacht besteed aan het sterk maken en houden van je lichaam tijdens de zwangerschap. Dit gebeurt doormiddel van kracht-, conditie- en ontspanningsoefeningen. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan uitleg:

·         Wat gebeurt er in je lijf als je zwanger bent?

·         Hoe kun je rug- en bekkenklachten tijdens je zwangerschap voorkomen of verhelpen?

 

  Tijdens de BevalFit lessen worden vaardigheden geoefend die je nodig hebt tijdens de bevalling en je wordt gecoacht en voorbereid op de bevalling:

·         Wat kan je verwachten van de bevalling?

·         Wat gebeurt er in je lijf tijdens een bevalling?

·         Hoe kun je het best de weeën opvangen?

·         Welke houding is het meest geschikt om weeën op te vangen?

·         Welke ademhalingstechnieken kun je gebruiken om je bevalling goed te laten verlopen?  

 

MamaFit lessen zijn lessen die plaatsvinden na de bevalling. Deze helpen je om je kracht en conditie weer op te bouwen en weer snel in vorm te komen.  

 

Besluit je tot inschrijven, dan kun je kiezen uit ZwangerFit® of ZwangerFit® plus.    Bij de cursus ZwangerFit® plus, volg je hetzelfde lespakket, maar naast de reguliere lessen kun je ook nog zelfstandig onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. In overleg is het mogelijk om een verkorte vorm van deze cursussen te volgen.  

 

ZwangerFit® Bootcamp Outdoor & INDOOR

 

Heerlijk buiten sporten met dezelfde opbouw als bij de gewone ZwangerFit®. Wil je allebei? Dat kan ook! Je kunt 1x per week de reguliere ZwangerFit® combineren met ZwangerFit® Bootcamp Outdoor & Indoor of je kiest voor de ZwangerFit® Bootcamp Plus. Dan kun je naast de Bootcamp-les onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. Tijdens ZwangerFit Bootcamp Outdoor ga je naar buiten en train je met behulp van de natuur en kleine oefenmaterialen je kracht en conditie. In overleg is het mogelijk om een verkorte vorm van deze cursussen te volgen.

 

Voor wie?

 

Ben je zwanger en wil je je lichamelijk op de best mogelijke manier voorbereiden op de bevalling, meld je dan aan voor deze cursus.  

 

Intake

 

ZwangerFit® start met een intake door de docent, dit is altijd een gespecialiseerde fysiotherapeut. Dit gaat via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF, je hebt dus geen verwijzing nodig). Tijdens de intake kijkt de docent naar de aanwezige stabiliteit van de lage rug en het gebruik van de buikspieren daarbij, dat is zeer belangrijk tijdens de zwangerschap. De docent neemt de grondbeginselen van ZwangerFit® met je door, zo bepaal je samen met de docent of je behoeften en verwachtingen aansluiten bij de cursusinhoud. Wil je liever niet de gehele cursus volgen maar een deel? Of zijn er andere persoonlijke wensen? Dit kun je met de docent bespreken en zo bekijk je samen of er op jouw specifieke situatie maatwerk geleverd kan worden. Samen met de docent spreek je af wanneer je gaat beginnen. Als voorbereiding op het intakegesprek vul je een intakeformulier in.  

 

Cursusinhoud  

ZwangerFit en Mamafit

De ZwangerFit®-lessen en MamaFit-lessen bestaan hoofdzakelijk uit actieve lessen met een vaste opbouw. Zo begint een les met een warming up gevolgd door een lichte fitheidtraining ter verhoging van de conditie. De docent besteedt vervolgens aandacht aan spierversterking en coördinatie training waarbij zij gebruik maakt van muziek, fitness apparatuur en/of kleine oefenmaterialen. De les eindigt met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.  

 

BevalFit

Tijdens het theoretische deel van de cursus staat de docent stil bij informatie die betrekking heeft op de zwangerschap, de baring en de periode na de bevalling. Zij breidt dit uit met specifieke kennis over de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken en de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat. De laatste les is een les met partner. Hierin komen vooral praktische zaken aan bod.

 

Het resultaat?  

 

Een fit en gezond lichaam tijdens de zwangerschap, dat goed is voorbereid op de bevalling en de periode na de bevalling.    

 

Tarieven

ZwangerFit®              €49,95 per maand

ZwangerFit® PLUS    €59,95 per maand

ZwangerFit online      €20,00 per maand

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x