ZwangerFit® | Mijdrecht

Download zwangerfit intake formulier

ZwangerFit®

Bevallen, een topsportprestatie!


ZwangerFit® Mijdrecht is een eigentijdse gemengde zwangerschapscursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. De bekkenfysiotherapeuten die deze cursus geven in Mijdrecht zijn opgeleid om met jou te werken aan de conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. Dit kan allerlei klachten voorkomen die een zwangerschap met zich mee kan brengen. Tevens zijn ze gespecialiseerd in alle klachten rondom de zwangerschap.

Hoe ontstaan?

ZwangerFit® is de vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding. Jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym wordt gecombineerd met de laatste kennis over bekkenpijn tijdens de zwangerschap en de kennis van de bekkenbodem (dis)functies.

Fit zijn en fit blijven

Dit is waar ZwangerFit® voor staat. Dat kan tijdens en na de zwangerschap. De docenten kunnen direct problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren die voortkomen uit de zwangerschap. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Het heeft een gunstige invloed op het beloop van de zwangerschap, de bevalling en op het herstel na de bevalling.

ZwangerFit® of ZwangerFit® plus

Je kunt kiezen uit de ZwangerFit® of de ZwangerFit® plus. De cursus ZwangerFit® start vanaf de 12e week van de zwangerschap. Je volgt daarin wekelijks een les met actieve oefeningen en daarnaast is er elke week een half uur theorie over het lichaam, ademhaling en de bevalling. Na de bevalling werk je onder deskundige leiding nog tot drie maanden door aan het herstel van je conditie. De lessen vinden plaats op de dinsdagavond. Bij de cursus ZwangerFit® plus, volg je hetzelfde lespakket. Naast deze lessen kan je zelfstandig onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. Dit is zolang de cursus loopt.

 

ZwangerFit® OUTDOOR

Vanaf april 2017 kun je in Mijdrecht ook terecht voor ZwangerFit® Outdoor. Heerlijk buiten sporten met dezelfde opbouw als bij de gewone ZwangerFit®. Wil je allebei? Dat kan ook! Je kan 1x per week de reguliere ZwangerFit® combineren met ZwangerFit® Outdoor of je kiest voor de ZwangerFit® Outdoor Plus. Dan kan je naast de Outdoorles onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten

 

Voor wie?

Ben je zwanger en wil je je lichamelijk goed voorbereiden op de bevalling, meld je dan aan voor deze cursus.

 

Intake

ZwangerFit® start met een intake door de docent. Dit gaat via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). Tijdens de intake kijkt de docent naar de aanwezige stabiliteit van de lage rug en het gebruik van de buikspieren daarbij. Dat is namelijk zo belangrijk tijdens de zwangerschap. De docent neemt de grondbeginselen van ZwangerFit® met je door en spreekt af wanneer je gaat beginnen. Zo bepaal je samen met de docent of je behoeften en verwachtingen aansluiten bij de cursusinhoud. Als voorbereiding op het intake gesprek vul je een intake formulier in. Dit formulier mail je aan mijdrecht@kerngezond.eu .

Cursusinhoud

De ZwangerFit® cursus bestaat uit actieve lessen gericht op spierversterking, conditietraining, coördinatie training en oefeningen ter ontspanning. Tijdens het theoretische deel van de cursus staat de docent stil bij informatie die betrekking heeft op de zwangerschap, de baring en de periode na de bevalling. Zij breidt dit uit met specifieke kennis over de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken en de bekkenbodem en het houding- en bewegingsapparaat. Er is ook 1 les met partner, hierin wordt informatie herhaald en komen vooral praktische zaken aan bod.

Het resultaat?

Een fit en gezond lichaam tijdens de zwangerschap, en dat goed is voorbereid op de bevalling en de periode na de bevalling.

 

Lestijden

ZwangerFit® dinsdag en donderdag van 19.00 uur tot 20.00 uur 

ZwangerFit® theorie dinsdag of donderdag van 18.00 tot 19.00 ( niet wekelijks)

MamaFit®  dinsdag en donderdag van 20.00 tot 21.00 uur 

 

Tarieven

ZwangerFit® cursus:€45,- per maand tot 3 maanden na de bevalling; 1 les per week a 1 uur, incl. theorielessen. 

ZwangerFit® cursus plus: €55,- per maand tot 3 maanden na de bevalling; 1 les per week a 1 uur. Incl. theorielessen en vrij fitnessen.  

ZwangerFit® combi cursus:€65,- per maand tot 3 maanden na de bevalling; 2 lessen per week a 1 uur. Incl. vrij fitnessen zolang abonnement loopt.     

 

MamaFit® cursus:€45,- per maand; start na de bevalling; 1 les per week a 1 uur 9 weken lang. 

MamaFit® cursus plus:€55,- per maand; start na de bevalling; 1 les per week a 1 uur; incl. vrij fitnessen, 9 weken lang. 

MamaFit® combi cursus: €65,- per maand; start na de bevalling; 2 lessen per week a 1 uur. Incl. vrij fitnessen,   9 weken lang.     

BevalFit®:€60,- euro; inclusief partnerles; dinsdag of donderdag. Bedrag wordt eenmalig afgeschreven. 

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x