Bekken

Bekken (buik) klachten

Bekken- en buikklachten zijn een breed begrip en kunnen meerdere invullingen hebben. Buikpijn, pijn in het bekken, krampen, lage rugpijn, zwaar/moe gevoel in het bekken zijn veel gehoorde termen binnen de bekkenfysiotherapie.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Wat bekken- en buikklachten?

Bekken(buik)klachten zijn een breed begrip en kunnen meerdere invullingen hebben. Buikpijn, pijn in het bekken, krampen, lage rugpijn, zwaar/moe gevoel in het bekken zijn veel gehoorde termen binnen de bekkenfysiotherapie. Oorzaken kunnen heel divers zijn als een keizersnede, obstipatie, te gespannen/zwakke bekkenbodem, verzakkingen of de bevalling. De bekkenfysiotherapeut onderzoekt waar de knelpunten liggen en geeft adviezen en oefeningen om de klachten te verminderen.

Klachten bij bekken- en buikklachten

  • Buikpijn
  • Pijn in het bekken
  • Krampen
  • Lage rugpijn
  • Zwaar/moe gevoel in het bekken

Behandeling bekken- en buikklachten

De bekkenfysiotherapeut onderzoekt waar de knelpunten liggen en geeft adviezen en oefeningen om de klachten te verminderen. Neem contact op met ons voor een intake.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij. Neem contact op met ons voor een intake.

onze KernGezond medewerkers

Helpen je in beweging te
komen en te blijven

devider

Met ons deskundig team van ruim dertig fysiotherapeuten, manueel therapeuten, sportfysiotherapeuten, bekkentherapeuten en oefentherapeuten zijn wij dagelijks gemotiveerd op onze locaties in Lelystad, Mijdrecht en Zeist om mensen weer krachtig op hun benen te laten staan.

deviderBekijk hier alle medewerkers

Mariska Doffer

Vestigingsmanager KernGezond Lelystad / fysiotherapeut / (kinder)manueel therapeut / MSc bekkenfysiotherapeut

Marc Zeeman

Fysiotherapeut / McKenzie therapeut / Dry Needling / orthopedische knierevalidatie / acupuncturist / Crafta Basis

Iris Barten

Fysiotherapeut / MSc sportfysiotherapeut/ Physis specialist / schouderspecialist aangesloten bij Schoudernetwerk Flevoland

Juliam van de Veer

Vestigingsmanager KernGezond Sport / Personal Trainer/ Functioneel Houding Specialist / Pilates docent

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact