Rug

Hernia

Een hernia is de meest voorkomende vorm van specifieke rugpijn. Wanneer een acute hernia niet behandeld wordt, kunnen de klachten chronisch worden. Heb jij het vermoeden dat jij een hernia hebt? Raadpleeg dan jouw huisarts. De kans is groot dat jouw klachten binnen een half jaar weer vanzelf overgaan. Opereren is gelukkig lang niet altijd nodig. Bij een hernia is het belangrijk om in beweging te blijven, omdat dit het herstel bevordert. Hoe vaak en welke vorm van beweging dat precies kan zijn, kan jij afstemmen met een fysiotherapeut.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Wat is een hernia?

Een hernia is de meest voorkomende vorm van specifieke rugpijn. Jaarlijks krijgen zo’n 75.000 Nederlanders deze vorm van rugpijn. Een hernia komt meestal voor bij mensen tussen de 25 en 50 jaar. Wanneer een acute hernia niet behandeld wordt, kunnen de klachten chronisch worden. Heb jij het vermoeden dat jij een hernia hebt? Raadpleeg dan jouw huisarts. De kans is groot dat jouw klachten binnen een half jaar weer vanzelf overgaan. Opereren is gelukkig lang niet altijd nodig.

Klachten bij een hernia

  • Uitstralende pijn naar de bilstreek of het been.
  • Krachtsverlies.
  • Een doof gevoel of tintelingen in het been of de voet.
  • Een verminderde controle van het plassen of de stoelgang.
  • Rugpijn.

Behandeling hernia

Bij een hernia is het belangrijk om in beweging te blijven, omdat dit het herstel bevordert. Hoe vaak en welke vorm van beweging dat precies kan zijn, kan jij afstemmen met een fysiotherapeut. Neem contact op met ons voor een intake.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij. Neem contact op met ons voor een intake.

onze KernGezond medewerkers

Helpen je in beweging te
komen en te blijven

devider

Met ons deskundig team van ruim dertig fysiotherapeuten, manueel therapeuten, sportfysiotherapeuten, bekkentherapeuten en oefentherapeuten zijn wij dagelijks gemotiveerd op onze locaties in Lelystad, Mijdrecht en Zeist om mensen weer krachtig op hun benen te laten staan.

deviderBekijk hier alle medewerkers

Mariska Doffer

Vestigingsmanager KernGezond Lelystad / fysiotherapeut / (kinder)manueel therapeut / MSc bekkenfysiotherapeut

Marc Zeeman

Fysiotherapeut / McKenzie therapeut / Dry Needling / orthopedische knierevalidatie / acupuncturist / Crafta Basis

Iris Barten

Fysiotherapeut / MSc sportfysiotherapeut/ Physis specialist / schouderspecialist aangesloten bij Schoudernetwerk Flevoland

Juliam van de Veer

Vestigingsmanager KernGezond Sport / Personal Trainer/ Functioneel Houding Specialist / Pilates docent

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact