Hoofd

Kaakklachten

Het kaakgewricht zorgt voor de beweging die noodzakelijk is om te kunnen kauwen en praten. Het gewricht verbindt de onderkaak met het temporale bot (slaapbeen), deze zit aan de zijkant van de schedel, dichtbij het oor. Omdat het gewricht horizontaal en verticaal kan bewegen maakt het een complex gewricht. Het kan op en neer bewegen, maar ook van links naar rechts.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Wat zijn kaakklachten?

Kaakklachten kunnen erg vervelend zijn. Een kaakspecialist helpt je met gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Het kauwstelsel bestaat uit de kauwspieren, het kaakgewricht en het gebit.

Kaakklachten

  • Pijn in de kaak;
  • Blokkerende of knappende kaak;
  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen;
  • Pijn in het gezicht of hoofd.

Behandeling kaakklachten

De behandeling bestaat uit zogenaamde ‘hands on’ handelingen zoals massage, mobiliseren of dry needling. Daarbij geeft zij o.a. adviezen hoe je jouw kauwstelsel op de juiste manier kunt gebruiken of juist afleren van bepaalde gewoontes die tot overbelasting van het kauwstelsel leiden. Zoals het klemmen van de kiezen, tongpersen of tandenknarsen. Verder leert de orofaciaal fysiotherapeut wat je zelf kunt doen om jouw klachten te verminderen en te voorkómen. Zoals het zelf masseren van je kauwspieren zodat deze ontspannen, het vergroten van je mondopening, ontspanningsoefeningen en oefeningen die de functie van jouw kauwstelsel verbeteren. Ook leefstijlcoaching krijgt hierin een grote rol toebedeeld.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij. Neem contact op met ons voor een intake.

onze KernGezond medewerkers

Helpen je in beweging te
komen en te blijven

devider

Met ons deskundig team van ruim dertig fysiotherapeuten, manueel therapeuten, sportfysiotherapeuten, bekkentherapeuten en oefentherapeuten zijn wij dagelijks gemotiveerd op onze locaties in Lelystad, Mijdrecht en Zeist om mensen weer krachtig op hun benen te laten staan.

deviderBekijk hier alle medewerkers

Mariska Doffer

Vestigingsmanager KernGezond Lelystad / fysiotherapeut / (kinder)manueel therapeut / MSc bekkenfysiotherapeut

Marc Zeeman

Fysiotherapeut / McKenzie therapeut / Dry Needling / orthopedische knierevalidatie / acupuncturist / Crafta Basis

Iris Barten

Fysiotherapeut / MSc sportfysiotherapeut/ Physis specialist / schouderspecialist aangesloten bij Schoudernetwerk Flevoland

Juliam van de Veer

Vestigingsmanager KernGezond Sport / Personal Trainer/ Functioneel Houding Specialist / Pilates docent

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact