Aandoening

Verzwikte enkel

Als je door je enkel heen zwikt wordt dat ook wel een enkel distorsi genoemd. Als de pijn en het ongemak langer dan een week aanhouden is het goed een fysiotherapeut daarnaar te laten kijken. Vraag een gespecialiseerde fysiotherapeut van KernGezond om advies bij een verwikte enkel.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Wat is een verzwikte enkel?

Als je door je enkel heen zwikt wordt dat ook wel een enkel distorsi genoemd. Vaak gebeurt het dat mensen door hun enkel heen gaan en dat de buitenzijde van de voet naar de grond gaat. Als je er goed doorheen zakt kan het zo zijn dat je enkel dik en blauw wordt en pijnlijk aanvoelt. Vaak is dat een onprettig gevoel.

Klachten bij een verzwikte enkel

  • Pijn in de enkel;
  • Opgezwollen of blauwe enkel;
  • Moeilijk kunnen lopen;
  • Bewegingsbeperking van de enkel.

Behandeling van een verzwikte enkel

Is je enkel opgezwollen? Dan is het verstandig om hem goed te koelen en je been in de lucht te houden, dit kan de klachten helpen verminderen. Mocht het gevoelig blijven na één week, of wanneer de klachten toenemen, laat er dan zeker een gespecialiseerde fysiotherapeut naar kijken.

Wanneer de zwelling weer meer gezakt is wordt er soms getaped voor meer stabiliteit. Ook is stabiliteitstraining voor de enkel een optie. Want de enkel moet weer sterker worden om de zwakte van de banden op te kunnen vangen dat het in het vervolg niet nog eens gebeurt.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij. Neem contact op met ons voor een intake.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact