De Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella week 2

De tweede week onderweg naar Santiago de Compostella.

Onze KernGezond-collega Carina neemt je de aankomende periode, door middel van een blog en korte updates, mee in haar voorbereidingen om de pelgrimstocht naar de bedevaartsplaats Santiago de Compostella (Spanje) te voltooien.

deviderTerug naar overzicht

De Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella week 2

Week 2

Onderweg naar de Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Wat een geweldige eerste twee weken heb ik achter de rug. Ik ontmoet fantastische mensen bovendien geniet ik van ieder moment hier.

Arcos
Dag 9

Gisteren met een hele groep gegeten. Het “menu del dia” is nagenoeg hetzelfde als het pelgrimsmenu. Een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Mega. Ik weet niet wat men hier bedenkt maar met alleen een voorgerecht,  salade of spaghetti zit je al helemaal vol. Het is vers en heerlijk van smaak. Bovendien proberen we vaak het eten met elkaar te delen. Kosten 12.- gemiddeld, inclusief wijn of fris…wijn dus! We willen nu graag slapen. De route was heet en niets maar dan ook niets onderweg. Klein stukje met de bus want de route is nog te heftig voor de gaten in mijn voeten.

Vandaag in Los Arcos, klein plaatsje, prima Auberge in Mexicaanse style, erg leuk. Tot slot eens even kijken of we nog wat paella kunnen scoren.

Viana
Dag 10

Mooie route met veel wijngaarden. Veel vijgen in het wild. Warm maar schitterend. Gezellig plaatsje is Viana. Vandaag een hotelletje met kamer voor 4. Uitzicht op een schitterende kerk. We zien wel heel veel kerken hier maar het verveelt nooit. We zitten nu naar de zonsondergang te kijken met prachtige achtergrondmuziek vanuit de ruïne…

Navarrete
Dag 11

Weinig meegemaakt, route was wat saai. Logrono was mooi, maar erg druk. Alberge was keurig, 4 persoonskamer, wel gezellig gegeten met Debby en Jade uit Kaapstad. Vandaag nog met z’n 4en maar morgen gaat Tessa (USA) door naar Leon met de bus.

Najera
Dag 12

Lekker vroeg vertrokken, de zon komt op achter je en het is stil onderweg. Fijn even zo rustig om je heen. Veel prachtige planten in de berm en zelfs een overgewaaide heerlijke druif. Het is echt een wijnland hier, Rioja wijn. Super lekker dus zo bij de lunch maar een glaasje, we hebben het weer verdiend. 17km en nu nog een stukje naar het pension lopen. Ook prachtig hier in Najera.

Santo Domingo de la Calzada
Dag 13

In het donker begonnen met lopen en begin van de middag aangekomen. Weer eens 23km gelopen. Stadje met zoals te zien een oude lange geschiedenis. Hier in de Auberge slaap je met 5 stapelbedden in een kamer. Buiten hebben ze kippen in de tuin en net de was gedaan in de wasbak. Even andere luxe maar helemaal prima. Pal voor de deur een plein met allerlei terrassen dus het is gezellig. Het eten is over het algemeen prima, smaakvol en veel. Verder is de temperatuur hier rond de 28 graden.

Belorado
Dag 14

Ook vandaag weer veel stappen gemaakt (7 uur). Hete dag maar gelukkig verder niet zo heuvelachtig. Nu in een Albergue met een zwembad, heerlijk koud. Onderweg gekletst met Amerikanen, een Deen, Canadezen, Duitsers en een Belg.

Wat een ongelooflijke tocht is de Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Ik kijk alweer uit naar volgende week.