De pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Ja ik ben eindelijk onderweg voor mijn Pelgrimstocht, ga je mee op reis?

Onze KernGezond-collega Carina neemt je de aankomende periode, door middel van een blog en korte updates, mee in haar voorbereidingen om de pelgrimstocht naar de bedevaartsplaats Santiago de Compostella (Spanje) te voltooien.

deviderTerug naar overzicht

Bayonne France
Dag 1

Vanaf Tours trein in en trein uit, overstappen en uiteindelijk bij Auberge Beilari verzeild. Vreselijk aardige mensen, prachtig huis in een fantastisch plaatsje. Overal muziek op straat, zo gezellig.

Uhart-Cize
Dag 2

Vanmorgen vroeg vertrokken vanaf Saint Jean Pied de Port. Grind, keien en mega steil omhoog ongeveer 1400 meter. Uren over gelopen maar… gedaan! Nu maar even wassen en foto’s updaten.

Orreaga/Roncesvalles
Dag 3

Gisteravond een fantastische pelgrimsmaaltijd gehad en gezellig gekletst met alle mensen om me heen. Geen Nederlanders, 1 Belg, diverse Amerikanen en Canadezen, Zuid-Koreanen, Denen, Duitsers, Fransen, Spanjaarden, Brazilianen en Argentijnen. Geen idee of ik wat gemist heb maar dat zal mij vast vergeven worden. Vanmorgen heel vroeg al op pad. In de bergen omringd door loslopende schapen en overduidelijk zwangere paarden. De route is prachtig.  Het eind gaat door het bos en is zeker 5km super steil naar beneden met keien en rotsblokken. Mijn knie vindt het niet leuk maar bij KernGezond Dry Needling en tape gehad is top. Alles zit nog.

Roncevalles naar Zubiri
Dag 4

Vannacht geslapen in een enorm klooster, mis meegemaakt en met heel veel mensen geslapen op een verdieping in stapelbedden. Wat een herrie zeg. Gelukkig kan ik het redelijk blokken maar nog niet heel goed geslapen. Vanmorgen vroeg vertrokken en wat bleek… geen regen en bloedheet. Uiteindelijk een lange dag met weer hele steile stukken omhoog en omlaag. Dus mijn voeten zijn behoorlijk stuk. Overal blaren, potver. Hitte is behoorlijk, gelukkig lopen we met een paar mensen en hou je zo de moed erin want het was pittig. Zo pittig dat er iemand vlak voor ons uiteindelijk met de helikopter uit de bergen is gehaald. Steeds zalig gegeten en ja nu in Spain. Woehoe. gehaald. We made it, mijn Engels wordt fantastisch met al die Canadezen en Amerikanen in t groepje.

Pamplona
Dag 5

Drukte in Pamplona. Finke afdaling en klim gehad. De Pyreneeën halen het beste en het slechtste uit je maar jeetje wat is t mooi en wat een saamhorigheid zo met al die nationaliteiten. Voeten, nog meer tenen redelijk aan gort, kuiten pijnlijk dus een rustdag is fijn. Uiteindelijk eergisteren veel uren gelopen en gisteren in t donker begonnen en dus eerder op bestemming. Het hostel is tegenover de kathedraal. Schitterend! Sangria is hier goddelijk en ’s avonds in het weekend een band dus onze voeten opnieuw vermoeid maar who cares…

Pamplona
Dag 6

Feest in de stad. Concerten, optochten, musea, prachtige oude gebouwen, historie, overal vlaggen, overal bars, restaurantjes en stikvol pelgrims die de camino doen. Op elke hoek een hostel en heel veel gezelligheid. Iedereen eet op straat, drinkt op straat en leeft op straat. Wat een leuke plek om te zijn en wat een fijne mensen om mij heen.

Puenta la Reina
Dag 8

Gisteren 12 uur gelopen, prachtige dingen gezien, heerlijk wijn gedronken met de Spaanse oudere mannen op de berg. Maar de omweg naar een prachtig oud kerkje deed ons de das om want het was 38 graden en nog steeds door de bergen.

Gelukkig was het hostel in een schitterend dorp met uitzicht op prachtige gebouwen vanuit bed. Heerlijk pelgrimsmenu gehad met sangria. Kapot maar gezelligheid maakt alles goed.

Dan zit mijn eerste week er alweer op. Ik ben benieuwd wat volgende week gaat brengen.