Beweegprogramma KernGezond Lelystad, Mijdrecht en Zeist

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ingewikkelde aandoening. Veel voorkomende klachten bij Parkinson zijn het beven van de armen, traagheid en stijfheid. Ook slecht slapen of pijn kunnen symptomen zijn die voorkomen. Blijven bewegen is heel belangrijk bij Parkinson. Onze fysiotherapeuten van de KernGezond-locaties Lelystad, Mijdrecht en Zeist helpen je met een passend Parkinson Beweegprogramma. Met KernGezond samen in beweging!

Parkinson Beweegprogramma wordt op onze KernGezond-locaties in Lelystad, Mijdrecht en Zeist gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie het Parkinson Beweegprogramma geschikt

Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme. De ziekte van Parkinson is een ingewikkelde aandoening. De oorzaak van de aandoening is een tekort aan dopamine. Door het te kort aan dopamine wordt de hersenfunctie minder waardoor de aansturing van spieren minder wordt. Veel voorkomende klachten bij Parkinson zijn het beven van de armen, traagheid en stijfheid. Ook trager denken, wisselende stemmingen, slecht slapen of pijn kunnen symptomen zijn die voorkomen.

 

ParkinsonNet

Om mensen met Parkinson zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn we aangesloten bij ParkinsonNet. Een landelijk netwerk met zo’n 3000 zorgverleners van verschillende disciplines, van logopedist tot verpleegkundige tot ergotherapeut en fysiotherapeut, die met elkaar samenwerken. Op die manier kan de juiste zorg geleverd worden en geholpen worden om de juiste zorg op maat voor de parkinsonpatiënt te leveren.

Eerste afspraak Parkinson Beweegprogramma

Tijdens de eerste afspraak wordt een intake afgenomen om te kijken waar de behoefte van de patiënt ligt. Middels een gericht onderzoek worden zaken als balans, transfers, looppatroon en moeilijkheden in het dagelijks leven vastgelegd. Van daaruit wordt een passend behandelplan opgesteld.

Na de intake gaan we aan de slag met oefeningen gericht op de doelen die gesteld worden tijdens de intake.

Meedoen met het Parkinson Beweegprogramma

Wil je een meer informatie of je inschrijven voor KernGezond beweegprogramma Parkinson in Lelystad, Mijdrecht of Zeist? Bel dan naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

Vergoeding Parkinson Beweegprogramma

De vergoedingen zijn afhankelijk van jouw zorgverzekeraar. Wel is het zo dat je een verwijzing nodig hebt van huisarts of neuroloog om in aanmerking te komen voor fysiotherapie. De eerste 20 behandelingen zijn dan voor eigen rekening, tenzij je een aanvullende verzekering hebt. Vanaf de 21e behandeling komt de behandeling uit de basisverzekering. Het kan dan wel zo zijn dat je eigen risico moet betalen.

 

 

 

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact