Beweegprogramma
Parkinson
De ziekte van Parkinson is een ingewikkelde aandoening. Veel voorkomende klachten bij Parkinson zijn het beven van de armen, traagheid en stijfheid. Ook slecht slapen of pijn kunnen symptomen zijn die voorkomen. Blijven bewegen is heel belangrijk bij Parkinson. Onze fysiotherapeuten helpen je met een passend beweegprogramma. Met KernGezond samen in beweging!

UITLEG
Meer informatie
over dit onderwerp
Voor wie
Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme. De ziekte van Parkinson is een ingewikkelde aandoening. De oorzaak van de aandoening is een tekort aan dopamine. Door het te kort aan dopamine wordt de hersenfunctie minder waardoor de aansturing van spieren minder wordt. Veel voorkomende klachten bij Parkinson zijn het beven van de armen, traagheid en stijfheid. Ook trager denken, wisselende stemmingen, slecht slapen of pijn kunnen symptomen zijn die voorkomen.
ParkinsonNet
Om mensen met Parkinson zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn we aangesloten bij ParkinsonNet. Een landelijk netwerk met zo’n 3000 zorgverleners van verschillende disciplines, van logopedist tot verpleegkundige tot ergotherapeut en fysiotherapeut, die met elkaar samenwerken. Op die manier kan de juiste zorg geleverd worden en geholpen worden om de juiste zorg op maat voor de parkinsonpatiënt te leveren.
Eerste afspraak
Tijdens de eerste afspraak wordt een intake afgenomen om te kijken waar de behoefte van de patiënt ligt. Middels een gericht onderzoek worden zaken als balans, transfers, looppatroon en moeilijkheden in het dagelijks leven vastgelegd. Van daaruit wordt een passend behandelplan opgesteld.
Vervolg
Na de intake gaan we aan de slag met oefeningen gericht op de doelen die gesteld worden tijdens de intake.
Starten
Neem contact op met jouw KernGezond-vestiging en maak een afspraak.
Tarieven
De tarieven zijn afhankelijk van jouw zorgverzekeraar. Wel is het zo dat je een verwijzing nodig hebt van huisarts of neuroloog om in aanmerking te komen voor fysiotherapie. De eerste 20 behandelingen zijn dan voor eigen rekening, tenzij je een aanvullende verzekering hebt. Vanaf de 21e behandeling komt de behandeling uit de basisverzekering. Het kan dan wel zo zijn dat je eigen risico moet betalen.
