Beweegprogramma

Kids FysioFitness

Voor kinderen met overgewicht die behoefte hebben aan sport- of bewegingsbegeleiding is er bij KernGezond een speciaal behandelprogramma te volgen. Onze fysiotherapeuten zijn hierin gespecialiseerd en werken tijdens dit traject samen met de diëtisten van Simpl. Food. Bij KernGezond kan er onder begeleiding van een fysiotherapeut getraind worden om vol zelfvertrouwen te kunnen starten bij een sportclub naar keuze. Met KernGezond ben je samen in beweging.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie is Kids FysioFitness

Voor kinderen vanaf 6 jaar die nog wat extra aandacht  kunnen gebruiken op het gebied van houding, kracht, motoriek en conditie in combinatie met gewichtsvermindering. 

Dit beweegprogramma is ook bedoeld voor kinderen die hun behandeling bij de (kinder)fysiotherapeut hebben afgerond, maar nog extra training kunnen gebruiken om te kunnen doorstromen naar een sportclub. 

Hoe werkt Kids FysioFitness

Doordat KernGezond een nauw contact en samenwerking heeft met Sportbedrijf Lelystad, kunnen we jouw kind op deskundige wijze voorbereiden op de sport hij of zij leuk vindt. De training wordt door fysiotherapeuten tijdens het traject hierop afgestemd. Er wordt dus door je kind een individueel en op maat gemaakt traject gevolgd. Weet jouw kind nog niet welke sport het wil gaan doen? De fysiotherapeut denkt mee welke sport het meest geschikt is.  

Kids FysioFitness in het kort:

  • Het traject is bedoeld voor kinderen die extra aandacht  kunnen gebruiken op het gebied van houding, kracht, motoriek en conditie in combinatie met gewichtsvermindering.
  • Het traject duurt 9 maanden, waarbij er elke 3 maanden een voortgangstest wordt gedaan. De fysiotherapeut houdt samen met de diëtist in de gaten of het einddoel al in zicht komt.
  • Trainingen vinden plaats op de dinsdag en donderdag van 16 uur tot 17 uur.
  • Dit beweegprogramma is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Tarieven en inschrijven Kids FysioFitness

De kosten voor het beweegprogramma zijn € 38,90 per maand. Deze kosten worden door de verzekeraar deels of volledig vergoed indien je een verwijzing hebt van je huis- of kinderarts.

Inschrijven kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact