Beweegprogramma

Valpreventie Zeist

Zo lang mogelijk actief blijven en zelfstandig wonen: het is een wens die veel mensen koesteren. Inwoners van de gemeente Zeist kunnen hiervoor een persoonlijk programma aan huis of in de praktijk volgen. Hiermee verklein je de kans om te vallen en blijf je goed in balans, waardoor je de dagelijkse activiteiten met vertrouwen tegemoet kunt zien. Bekijk ook de video.  

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie is Valpreventie geschikt

Merk je als 65+ dat je bij het lopen of fietsen weleens je evenwicht verliest? Of heb je moeite met opstaan uit een stoel? Dan is dit programma iets voor jou. 

Eerste afspraak

De eerste afspraak wordt gemaakt bij een ergotherapeute van Ergotherapie Zeist. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van een valanalyse. 

Vervolg

Op basis van de valanalyse worden de fysiotherapeut en/of de diëtiste ingeschakeld. De fysiotherapeut komt bij je thuis of je komt naar de praktijk en bekijkt je spierkracht en balans om vervolgens samen met jou een oefenprogramma op maat samen te stellen.  

Het is ook belangrijk om aandacht te hebben voor de juiste voeding: dit helpt bij het opbouwen van de benodigde spiermassa en spierkracht. Hierover krijg je een persoonlijk advies van de diëtist. Van de ergotherapeut krijgt je praktische tips waardoor je voor de voor jou belangrijke activiteiten kan blijven doen of weer kan oppakken.  

Meedoen Valpreventie Zeist

Neem contact op met KernGezond Zeist.

Tarieven

De kosten zijn afhankelijk van je aanvullende verzekering. 

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact