Beweegprogramma KernGezond Lelystad en Mijdrecht

ZwangerFit®, MamaFit en BevalFit

Door de ZwangerFit® cursus bij KernGezond te volgen werk je (door) aan je fitheid, je leert alles over de zwangerschap, je wordt voorbereid op de bevalling en na je bevalling gecoacht om je kracht en conditie weer op peil te krijgen! De cursus heeft een gunstige invloed op het beloop van de zwangerschap, de bevalling en op het herstel na de bevalling.

ZwangerFit, MamaFit en BevaltFit wordt op onze KernGezond-locaties in Lelystad en Mijdrecht gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

ZwangerFit® bij KernGezond

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Een spannende en bijzondere tijd. Een tijd waarin waarschijnlijk veel op jullie af komt en waarin je gaat merken dat je lichaam gaat veranderen. In de zwangerschap is het belangrijk dat je zo goed als het gaat in conditie blijft. Maar wat mag nou wel en wat mag nou niet? Tijdens de ZwangerFit®-lessen bij KernGezond werk je op een verantwoorde manier aan je conditie. De lessen bestaan uit actieve oefeningen gericht op je uithoudingsvermogen, bekkenbodemspieren en ontspanning. Op deze manier ga je relaxt en fit je bevalling tegemoet.

De BevalFit® lessen zijn voornamelijk het theoretische deel van de cursus. Tijdens de BevalFit® lessen worden vaardigheden besproken die je nodig hebt tijdens de bevalling en je wordt gecoacht en voorbereid op de bevalling. MamaFit® lessen zijn lessen die plaatsvinden na de bevalling. Deze helpen je om je kracht en conditie weer op te bouwen en weer snel in vorm te komen. Besluit je tot inschrijven, dan kun je kiezen uit ZwangerFit® of ZwangerFit® plus. Bij de cursus ZwangerFit® plus volg je hetzelfde lespakket. Je kunt naast de reguliere lessen ook zelfstandig onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. In overleg is het mogelijk om een verkorte vorm van deze cursussen te volgen.

Je kan op elk moment van je zwangerschap instromen in de groepen en je kan zo lang doorgaan als je wilt. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Locatie: Lelystad (Koploper, Badweg 21)
Tijd: dinsdag 18.30 tot 19.30

Locatie: Mijdrecht (het Moeder Kindcentrum, Bozenhoven 19D)
Tijd: dinsdag en donderdagavond 19.00 uur

MamaFit® bij KernGezond

De zwangerschap is volbracht, de bevalling is achter de rug, hoe krijg je je eigen lijf weer terug? Het antwoord hierop is kort en bondig, tijd en rust! Is het haalbaar om te verwachten dat je na een zwangerschap of meerdere zwangerschappen je eigen lijf weer terugkrijgt? Wij denken dat dit zeker haalbaar is, met tijd, rust en verantwoord bewegen! 

De MamaFit® bij KernGezond kan je hierbij ondersteunen. De MamaFit® duurt 9 weken, waarin je kan kiezen tussen 1 of 2x in de week les. De lessen bestaan uit actieve oefeningen voor je algehele conditie met extra aandacht voor de bekkenbodem- en buikspieren.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.  

Locatie: Lelystad (Koploper, Badweg 21)
Tijd: dinsdag van 18.30-19.30 uur

Locatie: Mijdrecht (het Moeder Kindcentrum Bozenhoven 19D)
Tijd: dinsdag en donderdagavond 20.00 uur

BevalFit® bij KernGezond

Naast fit zijn en blijven is het ook belangrijk om goed voorbereid je bevalling in te gaan. Er zijn weinig bevallingen die volgens het boekje gaan. Toch is het goed om informatie tot je te nemen over wat er allemaal komt kijken bij een bevalling. Het maken van een bevalplan, hoe pak je dat aan? Hoe verloopt een bevalling? Op deze vragen en nog meer krijg je antwoord tijdens de BevalFit® bij KernGezond. De cursus bestaat uit 4 lessen van een uur, waarvan de laatste les een partnerles is. Alle zaken rondom de bevalling en daarna komen aanbod. Niet altijd een vrolijk praatje, maar wel eerlijk. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.  

Wanneer: dinsdagavond 16, 23 en 30 juli 2024 van 19.30 tot 21 uur. De partnerles vindt plaats op: dinsdag 6 augustus 2024 van 19.30 tot 21 uur.
Voor wie: voor zwangeren die zijn uitgerekend in september en oktober 2024.
Locatie: Lelystad (Koploper, Badweg 21)

Locatie: Mijdrecht (het Moeder Kindcentrum Bozenhoven 19D)
Tijd: dinsdag en donderdagavond 18.00 uur

 

ZwangerFit® Bootcamp outdoor & indoor 

Heerlijk buiten sporten met dezelfde opbouw als bij de gewone ZwangerFit®. Wil je allebei? Dat kan ook! Je kunt 1x per week de reguliere ZwangerFit® combineren met ZwangerFit® Bootcamp Outdoor & Indoor of je kiest voor de ZwangerFit® Bootcamp Plus. Dan kun je naast de Bootcamp-les onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. Tijdens ZwangerFit Bootcamp Outdoor ga je naar buiten en train je met behulp van de natuur en kleine oefenmaterialen je kracht en conditie. In overleg is het mogelijk om een verkorte vorm van deze cursussen te volgen.

Locatie: Lelystad (Koploper, Badweg 21)
Wanneer: Bij genoeg aanmeldingen

Locatie: Mijdrecht (het Moeder Kindcentrum Bozenhoven 19D)
Wanneer: dinsdag en donderdagavond 19.00 uur

 

Intake en contact

ZwangerFit® start met een intake door de docent, dit is altijd een gespecialiseerde fysiotherapeut. Dit gaat via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF, je hebt dus geen verwijzing nodig).

De docent neemt de grondbeginselen van ZwangerFit® met je door, zo bepaal je samen met de docent of je behoeften en verwachtingen aansluiten bij de cursusinhoud. Wil je liever niet de gehele cursus volgen maar een deel? Of zijn er andere persoonlijke wensen? Dit kun je met de docent bespreken en zo bekijk je samen of er op jouw specifieke situatie maatwerk geleverd kan worden. Samen met de docent spreek je af wanneer je gaat beginnen. Als voorbereiding op het intakegesprek vul je een intakeformulier in.

IntakeformulierZFMijdrecht 

IntakeformulierZFLelystad 

Heb je vragen over de cursus of de intake in Mijdrecht? Mail dan met mijdrecht@kerngezond.eu 

Heb je vragen over de cursus of de intake in Lelystad? Mail dan met kitty@kerngezond.eu 

Tarieven 

ZwangerFit Lelystad: 

 • ZwangerFit®/MamaFit ®   €49,95 per maand 
 • ZwangerFit®/MamaFit® PLUS    €59,95 per maand 

BevalFit® Lelystad:

 • €49,95.
 • Theorielessen.
 • Bestaande uit 4 lessen, waarvan 3 voor de vrouw en 1 les inclusief partner. 
 • Bedrag wordt eenmalig afgeschreven.

ZwangerFit® Mijdrecht: 

 • ZwangerFit®/MamaFit® cursus: strippenkaart met 5 lessen €65,- Bedrag wordt eenmalig afgeschreven.
 • ZwangerFit®/MamaFit® cursus: strippenkaart met 10 lessen €120,- Bedrag wordt eenmalig afgeschreven.
 • ZwangerFit®/MamaFit® cursus: strippenkaart met 15 lessen €175,- Bedrag wordt eenmalig afgeschreven.
 • ZwangerFit®/MamaFit® cursus: strippenkaart met 20 lessen €220,- Bedrag wordt eenmalig afgeschreven.

 BevalFit® Mijdrecht

 • €60,-.
 • Theorielessen.
 • Op dinsdag of donderdag.
 • Bestaande uit 4 lessen, waarvan 3 voor de vrouw en 1 les inclusief partner. 
 • Bedrag wordt eenmalig afgeschreven.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact