Beweegprogramma KernGezond Mijdrecht

'Door'; speciaal voor vrouwen in de overgang

NIEUW bij onze KernGezond-locatie in Mijdrecht: Door, een beweegprogramma speciaal voor vrouwen in de overgang. In dit 6 weeks-programma neemt onze gespecialiseerde bekken- en Door-fysiotherapeut Tamara je mee “door” de overgang. ?

KernGezond Door wordt op onze KernGezond-locatie in Mijdrecht gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0297-255003 of mail naar mijdrecht@kerngezond.eu.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie is Door-training geschikt

De overgang, ook wel menopauze genoemd, is een natuurlijke fase in het leven van vrouwen die meestal begint rond de leeftijd van 45-55 jaar. Het markeert het einde van de vruchtbare periode en het stoppen van de menstruatie. Je kunt fysieke (zoals: opvliegers, verandering in je menstruatie, gewichtstoename en slaapproblemen) en emotionele veranderingen (zoals: stemmingswisselingen, vermoeidheid en concentratieproblemen) ervaren tijdens de overgang.

Ben je een vrouw en krijg je te maken met de uitdagingen van de overgang? Je bent niet alleen! De overgang kan een complexe fase in je leven zijn, met een reeks fysieke en emotionele veranderingen. Dit kan de nodige verwarring veroorzaken, want je herkent je eigen lichaam niet meer. Je voelt je alles behalve jezelf. Wij zijn er om je hierbij te helpen met onze allernieuwste trainingstraject: Door-training en coaching.

Wat kan je verwachten

‘Door’ is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die meer informatie willen over de overgang, vrouwen die er middenin zitten en vrouwen die er al doorheen zijn, maar misschien nog wel klachten ervaren. In een 6 weeks-programma neemt onze bekkenfysiotherapeut je mee “door” de overgang.

Elke week heeft een nieuw thema, ingeluid door een hoofdstuk uit het prachtige E-book wat je digitaal krijgt (na aanschaf van de cursus). In de Door-training (60 minuten fysieke training in-, of outdoor) gaan we dieper in op jullie vragen en pakken we “door” op de bijbehorende thema’s (Door-coaching):

  • Week 1: Welkom in de overgang
  • Week 2: Positieve effecten van training; regelmatige lichaamsbeweging kan symptomen zoals gewichtstoename en botverlies helpen verminderen. Leer welke oefeningen geschikt zijn voor jouw levensstijl en conditie.
  • Week 3: Bekkenbodem en seksualiteit
  • Week 4: Stemming, stress en slaap; stress kan de symptomen van de overgang verergeren. Ontdek stressverlichtingstechnieken die je kunnen helpen omgaan met de uitdagingen van deze levensfase. Slaapstoornissen zijn een veelvoorkomend probleem tijdens de overgang. Ontdek slaaphygiëne tips en natuurlijke remedies om een goede nachtrust te bevorderen.
  • Week 5: Voeding en hormoonsuppletie; tijdens de overgang spelen hormonen een cruciale rol. Het is belangrijk om voeding te kiezen die je hormonen in balans houdt. Ontdek welke voedingsmiddelen je kunnen helpen bij het beheersen van opvliegers en stemmingswisselingen.
  • Week 6: Werk en relaties; sluit je aan bij een groep van vrouwen die dezelfde uitdagingen doormaken. Het delen van ervaringen en tips kan enorm helpen.

Na aanmelding volgt er een intakegesprek, want we hechten er veel waarde aan om van tevoren te weten waar rekening mee gehouden kan worden.

Bekkenfysiotherapeut Tamara

Bekkenfysiotherapeut Tamara is in 2006 afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeut, in 2016 heeft zij de Master Bekkenfysiotherapie behaald. Daarnaast heeft zij in oktober 2023 zich gespecialiseerd door de opleiding Door-training en coaching succesvol af te ronden. Daarmee is zij gecertificeerd als Door-fysiotherapeut.

Tarieven en aanmelden Door-training

6 weeks-programma Door: €150,-. Er is per 6 weken steeds plek voor 4-8 vrouwen.

Aanmelden of vragen:

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer informatie of je alvast inschrijven neem dan contact op onze gespecialiseerde KernGezond bekkenfysiotherapeut Tamara Veldman via tamara@kerngezond.eu of mail naar: mijdrecht@kerngezond.eu. De Door-trainingen starten op dit moment alleen nog op onze KernGezond-locatie in Mijdrecht.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact