KernGezond komt in beweging met Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge wordt ieder jaar georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Zij organiseren dit jaar voor de 10e keer op rij een Challenge om mensen met diabetes of een verhoogd risico om diabetes te krijgen, in beweging te brengen en samen te werken aan hun gezondheid. De wandelgroepen wandelen van april t/m september.

deviderTerug naar overzicht

KernGezond komt in beweging met Nationaal Diabetes Challenge

Wist je dat meer dan 1,2 miljoen mensen in Nederland diabetes hebben? En nog eens 1,1 miljoen lopen het risico om diabetes type 2 te ontwikkelen? De cijfers blijven maar stijgen. Maar we kunnen er samen iets aan doen!

Diabetes type 2

Bewegen is cruciaal om diabetes type 2 te bestrijden. En wat is nu een laagdrempelige manier om in beweging te komen? Juist, wandelen! Wetenschappelijk onderzoek bevestigt keer op keer de vele voordelen van wandelen voor mensen met diabetes type 2.

Stel je eens voor hoe waardevol het zou zijn om niet alleen advies te geven over beweging, maar ook daadwerkelijk de eerste stap samen te zetten. Met onze Diabetes Challenge Wandelgroep brengen we mensen met diabetes of een verhoogd risico daarop samen in de buurt van Mijdrecht/Wilnis. In een veilige en ondersteunende omgeving nemen onze beweegprofessionals van KernGezond je bij de hand, zodat je écht vooruitgang kunt boeken en aan je conditie kunt werken.

In beweging voor diabetes

Want bewegen is goed voor je als je diabetes hebt. Het heeft namelijk positieve effecten op je diabetes en dus op jouw gezondheid. Zoals meer grip op je bloedsuikerwaarden, insuline- of medicijngebruik en bovenal om fitter te worden.  Bewegen is meer dan alleen fysieke activiteit; het heeft ook impact op je welzijn. Vooral als we dat in de frisse buitenlucht kunnen doen. De Nationale Diabetes Challenge daagt jou uit om 20 weken te gaan wandelen en te trainen naar een uitdagend doel. Dit betekent dat we vanaf 16 mei wekelijks op donderdag gaan wandelen. Dit begint met een kleine start, maar we gaan toewerken naar het NDC-festival (28 september 2024) waarbij mensen kunnen gaan lopen voor een medaille voor 3, 5, 10 of 15 km.

Dit is onder begeleiding van de oefentherapeuten Eline van KernGezond in Mijdrecht op onze locatie in Wilnis.

  • 16 mei 2024 start onze wandelgroep
  • 28 september 2024 is het NDC-festival in Arnhem

We sluiten de Nationale Diabetes Challenge dus feestelijk af met een groot festival Alle wandelgroepen uit Nederland komen samen om te wandelen. Op dat festival wandel jij de afstand waar je voor getraind hebt. Er zijn wandelroutes uitgezet van 3, 5, 10 en 15 kilometer. Bij de finish word je feestelijk onthaald en ontvang je een mooie medaille.

Er is plek voor 5-10 deelnemers. Neem vandaag nog contact op via mijdrecht@kerngezond.eu en doe ook mee!