KernGezond steunt project huttenbouwen Bouwdorp DRV

Hutten bouwen, wie deed dit vroeger ook? Tegenwoordig spelen er steeds minder kinderen buiten en dat is jammer, omdat het veel voordelen heeft om lekker gezamenlijk in beweging te zijn. Daarom zijn we superblij dat we ook dit jaar het project Bouwdorp DRV 2023 sponsoren vanuit KernGezond.

deviderTerug naar overzicht

KernGezond steunt project huttenbouwen Bouwdorp DRV

Een weeklang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van hartenlust hutten bouwen op het terrein bij Bowlingcentrum Mijdrecht en het zwembad de Veenweide. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. Kinderen zijn niet alleen fysiek lekker in beweging, het helpt bij hun mentale welzijn, ze krijgen vitamine D binnen en hun sociale vaardigheden krijgen een boost.

5 verschillende redenen waarom buiten spelen zo gezond is:

  1. Fysieke activiteit: Buiten spelen stimuleert lichaamsbeweging, wat kan helpen om het risico op obesitas en andere gezondheidsproblemen te verminderen. Het kan ook bijdragen aan het ontwikkelen van fysieke vaardigheden, zoals kracht, coördinatie en evenwicht.
  2. Vitamine D: Door buiten te spelen, wordt de huid blootgesteld aan zonlicht, wat kan helpen bij het aanmaken van vitamine D. Vitamine D is belangrijk voor de gezondheid van botten en kan ook helpen bij het immuunsysteem.
  3. Mentaal welzijn: Buiten spelen kan bijdragen aan het verbeteren van de stemming en het verminderen van stress en angst. Het kan ook helpen om de aandacht te verbeteren en de creativiteit te stimuleren.
  4. Sociale vaardigheden: Buiten spelen biedt kansen voor kinderen om te socialiseren en te communiceren met andere kinderen, waardoor ze hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen.
  5. Natuurlijke omgeving: Buiten spelen biedt de mogelijkheid om in contact te komen met de natuurlijke omgeving, wat kan bijdragen aan een gevoel van verbondenheid met de natuur en het milieu.