Yogales voor jongvolwassenen die kan helpen stress te verminderen en zelfvertrouwen te vergroten

We begrijpen dat het leven als jongvolwassene soms als een achtbaan kan aanvoelen, vooral met de druk van school, werk (of een bijbaantje) in combinatie met prestatiedruk in het dagelijks leven en de onzekerheden die daarbij komen kijken. Grote kans dat je lichaam continu onder spanning staat en allesbehalve comfortabel aanvoelt. Maar wat als we je vertellen dat er een plek is waar je kunt ontsnappen aan de chaos en jij jezelf kunt opladen en lekkerder in je vel komt te zitten?

deviderTerug naar overzicht

yoga voor jongvolwassene - KernGezond

Bij KernGezond willen we je begeleiden naar die innerlijke rust, waarbij lichaam en geest in balans zijn. De gloednieuwe yogales, speciaal ontworpen voor jongvolwassene zoals jij, introduceert yoga als de ultieme sleutel tot ontspanning en zelfvertrouwen. We begrijpen dat bewegen soms een uitdaging kan zijn, maar hier creëren we een veilige en vertrouwde omgeving waar je jezelf kunt voelen.

Yogadocente Marieke heeft de yoga/pilatesopleiding gevolgd in 2008. De opleiding tot fitness- en groeplesinstructeur heeft ze in 1995 afgerond in Amsterdam. Waarna ze met veel passie in Amsterdam en omstreken allerlei groepslessen heeft gegeven. Inmiddels is ze een aantal jaar actief als yogadocente bij KernGezond in Lelystad. Marieke geeft naast yoga ook pila-yoga, yin-yoga en poweryoga.

Voordelen voor yoga bij jongvolwassenen

Behalve dat yoga heel erg leuk is, biedt yoga voor jongvolwassenen vele voordelen. Hieronder een aantal voordelen op een rij die je kunnen helpen om een beter beeld te krijgen van yoga en waarom dit voor jou (en voor je vrienden) iets kan betekenen:

  • Wordt zelfverzekerder; tijdens de yogales wordt er gewerkt aan een beter zelfbeeld. Je bent goed zoals je bent. Je leert je eigen kwaliteiten te ontdekken, wat je helpt om zelfverzekerder te zijn in je dagelijkse leven.
  • Respect jezelf en anderen; er is respect voor jezelf en voor anderen. Yoga zorgt ervoor dat je elkaar leert waarderen en respecteren. Normen en waarden zijn erg belangrijk. Dit helpt ook buiten de yogales mee aan een betere sfeer.
  • Yoga helpt tegen stress; in deze levensfase krijg je veel te maken met stressvolle en drukke tijden. Er wordt veel van je verwacht, zowel op school, je eerste baan als in je vrije tijd.
  • Rustig blijven; yoga leert je ook in deze drukke tijden rustiger te blijven en alles beter onder controle te houden. Je zult je meer ontspannen voelen en komt er meer rust in je lijf en hoofd.
  • Een betere concentratie; is ook een belangrijk voordeel. Op school, bij het maken van huiswerk of tijdens het leren van een toets, kan het soms erg lastig zijn om je aandacht erbij te houden. Yoga voor jongeren zorgt voor diverse korte oefeningen, die je ook thuis kunt toepassen. Op deze manier kun je je veel beter concentreren en zul je de informatie sneller in je op kunnen nemen.
  • Je flexibiliteit neemt toe; dat wil niet zeggen dat je meteen je been in je nek kunt leggen, maar je wordt wel leniger. Binnen je eigen mogelijkheden.
  • Je spierkracht wordt verder ontwikkeld; doordat je tijdens de diverse oefeningen gebruik maakt van verschillende spiergroepen, zul je je spieren ontwikkelen en sterker worden.

Aanmelden en kosten

Ben je enthousiast? De lessen zijn op woensdagavond zijn van 20.15 – 21.15 uur. Aanmelden kan via onderstaand formulier, via een van onze fitnessmedewerkers en via onze KernGezond-app. Er is plek voor 12 personen. Je betaalt voor 4 lessen €29,95. Je kunt ook een losse les proberen voor €7,95