Voorbereidingen van Carina naar Santiago de Compostella

“Zo mijn cursus Spaans voor Pelgrims is klaar. Nu elke week maar stampen en herhalen met woordjes want jeetje, je bent ’t ook zo weer kwijt. Maar wat een fijne cursus. Wel via Zoom, maar dat was door de lieve mensen die deze cursus gaven geen enkel probleem. Ik ga me gewoon verstaanbaar maken in het ‘verre’ Spanje. Hola no problemo :)”

Onze KernGezond-collega Carina neemt je de aankomende periode, door middel van een blog en korte updates, mee in haar voorbereidingen om de pelgrimstocht naar de bedevaartsplaats Santiago de Compostella (Spanje) te voltooien.

deviderTerug naar overzicht

Carina vorderingen - KernGezond

Zelfverdediging Krav Maga

De cursus zelfverdediging van Krav Maga was uniek, leerzaam en absoluut aan te bevelen, eigenlijk sowieso voor alle vrouwen. Ik heb er geleerd; “negeer nooit je onderbuik gevoel” want meestal klopt dit echt. Wij vrouwen denken te veel na, dat is in sommige gevallen he-le-maal niet slim. Aan het eind van deze cursus zat ik onder de blauwe plekken (je hebt echt eer van je werk) en moesten we laten zien dat we vanaf diverse posities grote enge kerels van ons af konden slaan. Nou geloof me dat is gelukt!

En laatst heb ik zulke grappige items binnengekregen, lightweight ondergoed en kleine tabletjes waarmee je je tanden kan poetsen. Supertof, wie bedenkt dat toch he? Zo kan ik straks echt met een lichte rugzak aan de bak.

Informatie inwinnen voor mijn tocht naar Santiago de Compostella

Vorige keer een hoognodige middagje gelopen in de binnenstad van Utrecht, wauw wat een gezellige stad is dat toch. Heerlijk gewandeld en het weer zat natuurlijk ook mee, iedereen liep/fietste/wandelde rond, winkels waren open, bomen in bloei en de sfeer was fantastisch. Daarbij kwam dat ik informatie ging inwinnen bij “Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob” .
De mensen daar hebben zelf al een aantal keren een pelgrimstocht gelopen en hebben als doel; “het op weg helpen van fietsers en wandelaars die naar Santiago de Compostela willen gaan”. Zij zitten midden in de binnenstad in de prachtige St Janskerk waar allerlei aankomende pelgrims te pas en te onpas binnen komen lopen voor (ook vooral veel koffie en kletspraat) info, kaarten, boekjes en een hart onder de riem zoeken want uiteindelijk is die eerste pelgrimstocht voor de meeste mensen wel een dingetje. Lieve vrijwilligers die een schouder en een luisterend oor hebben.

Ik heb dus heerlijk tips en tricks gehad over hoe ik die Pyreneeën ga bedwingen met me, myself and I, route’s en overnachtingsplekken gedownload en prachtige ervaringsverhalen gehoord. De pelgrimspas is binnen, whoop whoop!

Nu maar weer wat km-tjes maken, Tulpenroute, Harderwijk in t bos, Stadsroute Sneek en zo her en der wat korte stukjes die het benoemen niet waard zijn.

Het komt goed…

Groetjes,
Carina