Welke sporten zijn verantwoord om te doen tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger, maar wilt ook verantwoord in beweging blijven. Sporten voordat je zwanger bent en tijdens je zwangerschap, kan helpen bij het versterken van de spieren die je nodig hebt tijdens de bevalling en kan ook helpen bij je uithoudingsvermogen en kracht. Op die manier houd je je lichaam dus soepel en sterk, waar jij op meerdere fronten de vruchten van plukt. Ook na de bevalling.

deviderTerug naar overzicht

Welke sporten zijn verantwoord om te doen tijdens de zwangerschap - KernGezond

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam en kan het moeilijker zijn om bepaalde activiteiten uit te voeren. Luister naar je lichaam en doe wat goed voelt. Vermijd overmatige vermoeidheid en overbelasting van je lichaam. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat elk lichaam anders reageert op sporten tijdens de zwangerschap. Raadpleeg daarom altijd je verloskundige voordat je begint met je nieuwe activiteit. Er zijn verschillende sporten die verantwoord zijn om te doen tijdens de zwangerschap.

Hieronder vind je enkele sporten die over het algemeen veilig zijn voor zwangere vrouwen:

  • Wandelen:  is een uitstekende manier om in beweging te blijven tijdens de zwangerschap. Het is laag-intensief en heeft weinig impact op de gewrichten.
  • Zwemmen: of bewegen in water is een veilige manier om in beweging te blijven tijdens de zwangerschap. Het water biedt weerstand en kan helpen om de spieren te versterken zonder de gewrichten te belasten.
  • Yoga: is een zachte en ontspannende manier om in beweging te blijven tijdens de zwangerschap. Het kan helpen om stress te verminderen, de flexibiliteit te verbeteren en de spieren te versterken.
  • Fietsen op een hometrainer: is een veilige manier om in beweging te blijven tijdens de zwangerschap, omdat het weinig impact heeft op de gewrichten.
  • ZwangerFit®: Tijdens de ZwangerFit®-lessen bij KernGezond werk je op een verantwoorde manier aan je conditie, en onderhouden van je spierkracht onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. De lessen bestaan uit actieve oefeningen gericht op je uithoudingsvermogen, onderhouden van je algehele spierkracht, bekkenbodemspieren en ontspanning. Op deze manier ga je relaxed en fit je bevalling tegemoet.

Kom samen in beweging onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut van KernGezond

Door de ZwangerFit® cursus bij KernGezond (locatie Mijdrecht en Lelystad) te volgen werk je  aan je fitheid, je leert alles over de zwangerschap, je wordt voorbereid op de bevalling en na je bevalling gecoacht om je kracht en conditie weer op peil te krijgen! De cursus heeft een gunstige invloed op het beloop van de zwangerschap, de bevalling en op het herstel na de bevalling. Meer informatie over het beweegprogramma ZwangerFit® ->

Pretecho laten maken bij MijnPretecho locatie KernGezond in Lelystad

Wil je jouw zwangerschap extra bijzonder maken, kom dan gezellig langs voor een pretecho. Vanaf januari hebben wij een samenwerkingsverband met Adinda van MijnPretecho.nl. Zij is altijd werkzaam geweest in de zorg. Eerst als verpleegkundige in het ziekenhuis en daarna jaren als verpleegkundige op het consultatiebureau. Adinda maakt er met haar 2D, 3D/4D pretecho’s een speciale ervaring van waar je met veel plezier op terugkijkt. Volg jij het beweegprogramma ZwangerFit, BevalFit of MamaFit bij KernGezond, dan ontvang je ook nog eens een leuke korting op je pretecho’s.