Winnaar Michiel vertelt bijzonder verhaal

Bij KernGezond draait alles om samen bewegen, gezondheid en plezier! We zijn er voor jou, en we willen je helpen jouw leven actiever en gezonder te maken. Wat volgde was een winactie, waarbij er twee winnaars werden gekozen die een jaar lang gratis bij ons kunnen sporten. De winnaars Michiel en Myriam hadden alle twee een eigen motivatie om mee te doen. Je leest hier het bijzondere verhaal van Michiel.

deviderTerug naar overzicht

Winnaar Michiel vertelt bijzonder verhaal - KernGezond

Het inspirerende verhaal van Michiel

“Om te beginnen wil ik KernGezond en haar medewerkers zeer bedanken voor de afgelopen jaren en voor de komende jaren dat ik prettig en ongedwongen kan sporten binnen een fijne en pragmatische sportlocatie. Dit helpt mij om nog meer gemotiveerd te zijn om te blijven sporten. Ruim 4 jaar geleden ben ik begonnen bij KernGezond en daar heb ik geen spijt van verkregen. Destijds was ik nog ruim 155 kilo, schoon aan de haak. Naast het sporten, ben ik ook mijn voeding gaan aanpassen. Dit resulteerde dat ik vandaag de dag rond de 102 kilo weeg. En daardoor een flinke verandering meegemaakt heb de afgelopen jaren.”

Hoe blijft Michiel zo gemotiveerd?

“Niet enkel was ikzelf en mijn direct omgeving mijn motivatie om dit vol te houden, daar heeft ook KernGezond in bijgedragen. Momenteel sport ik bij KernGezond ruim 5 momenten per week, minimaal 1,5 uur per sessie. De afgelopen ruim 3 jaar houd ik daarnaast mijn prestaties bij in de KernGezond app. Een hele handige tool. Ik noteer hier bijvoorbeeld de gereden kilometers met de fiets binnen maar ook met de racefiets. Ik vul dan meestal het aantal kilometers in en de verbrande calorieën. Door het vele sporten bij KernGezond leg ik elk jaar de basis weer hoger qua conditie om in het buiten seizoen sterk te zijn in het wielerpeleton. Het helpt mij om fit te blijven en tussen de oren scherp te blijven. Als Key Accountmanager heb ik het achter mijn bureau qua beweging niet druk, maar wel tussen de oren. Door te bewegen houd ik de drukte goed vol en zorg ik dat ik fit ben én blijf.”

Onze vestigingsmanager Juliam vult aan: “Het mooie van Michiel is dat hij niet alleen zelf zo gemotiveerd is, maar ook heel sociaal is en anderen een hart onder de riem steekt als hij ze ziet buffelen. Mensen waarderen dat enorm. Dat is toch geweldig!”

Wat is zijn advies?

“Mijn advies aan iedereen is; als je fit wilt worden, zijn én blijven, ga meer sporten en ga meer controle krijgen op je voeding. Het begin, als de motivatie het grootst is, behaal je de meeste winst. Daarna is het belangrijk om die motivatie vast te blijven houden.  Het klinkt daarom ook cliché, maar je krijgt er zo veel voor terug. Je bent fitter, gezonder, sterker en het uithoudingsvermogen is veel groter. Je bent ook minder ziek en minder vatbaar. Ik heb het voor elkaar gekregen door niet uit te stellen, maar door simpelweg te doen en vooral dus ook vol te houden. Het is een geheel andere levenswijze en levensbenadering. En tot op de dag van vandaag heb ik daar echt geen spijt van :). Denk aan anderen, maar ook zeker aan u zelf. Blijf Kerngezond!”