Winnaar Myriam vertelt waarom ze graag meer wil bewegen

Bij KernGezond draait alles om samen bewegen, gezondheid en plezier! We zijn er voor jou, en we willen je helpen jouw leven actiever en gezonder te maken. Wat volgde was een winactie, waarbij er twee winnaars werden gekozen die een jaar lang gratis bij ons kunnen sporten. De winnaars Michiel en Myriam hadden alle twee een eigen motivatie om mee te doen. Je leest hier het mooie verhaal van Myriam.

deviderTerug naar overzicht

Winnaar Myriam vertelt bijzonder verhaal - KernGezond

Het mooie verhaal van Myriam

“Al geruime tijd neem ik me voor om meer te gaan bewegen. Als moeder van een kleine meid van 3 jaar, weet ik dat je met een gezond lijf simpelweg meer met je kind kunt ondernemen. Maar je weet hoe het gaat, hoe de smoesjes (want uiteindelijk is dat het wel) erin sluipen waarom je van jezelf vindt dat je niet kunt sporten. Eigenlijk gun ik mezelf de tijd ook niet. En dat is best gek omdat je weet dat meer bewegen gezond is. Toch heb ik altijd gedacht dat er andere prioriteiten in mijn leven meer aandacht nodig hadden Wat logisch is, maar je cijfert jezelf daardoor ook wel weg.

Nu zag ik deze actie voorbijkomen, net op het punt dat ik al onder behandeling was bij een van de fysio’s van KernGezond. Eigenlijk was dit meteen een stok achter de deur voor mij. Net zoals veel mensen heb ik niet per se een hekel aan sporten, maar kan ik er ook niet voldoende motivatie voor opbrengen. Daarbij komt dat je tegenwoordig veel jonge gespierde gasten en van die fitgirls in de fitnesszaal ziet en daar voel ik me eigenlijk niet echt prettig bij. Het is natuurlijk prima en ook bewonderingswaardig dat zij zo veel tijd besteden aan het sporten, maar dat gaat mijn zelfverzekerdheid nu nog wel in de weg zitten.”

Onze vestigingsmanager Juliam vult aan: “Het verhaal van Myriam is niet uniek, veel mensen vinden het best wel een hoge drempel om (weer) te gaan sporten. Ze creëren daarbij ook enorme verwachtingen voor zichzelf. Dat je binnen zo veel tijd, zo veel wilt afvallen. Dat je conditie explosief verbetert. En als dat dan niet snel genoeg gaat, dan werkt dit juist averechts waardoor de motivatie al snel ver te zoeken is. Het belangrijkste bij sporten is dat je kleine haalbare en vooral realistische doelen stelt voor jezelf. En daarbij niet zo zeer focust op het afvallen (dat heeft sowieso al een negatieve bijsmaak), maar wel bijvoorbeeld op dat je na een maand langer kunt doorgaan op de crosstrainer, of kunt opschalen en een dumbell zwaarder oppakt. Net zoals dat het verkorten van je hersteltijd al van grote impact kan zijn. Het gaat er vooral om dat je plezier gaat krijgen in wat je doet. En dan volgen de resultaten bijna vanzelf ;)”

“Omdat ik al onder behandeling was bij KernGezond, kende ik de mensen en de omgeving. De mensen zijn hier ontzettend aardig en bij het sportgedeelte zie ik echt van alles voorbijkomen qua leeftijd, fitheid en dat geeft me wel vertrouwen dat ik dit kan. In mijn gesprek met Juliam heeft hij al aangegeven dat hij me zeker in het begin ook gaat begeleiden. Dat vind ik een fijne gedachte en is, naast mijn dochtertje, de motivatie die ik nodig heb. Ondanks dat ik het alsnog echt spannend vind, heb ik er ook onwijs veel zin in om de slag te gaan.”