Dry needling | Mijdrecht

MAAK UW AFSPRAAK ZONDER VERWIJZING PLAN VANDAAG NOG UW AFSPRAAK

Dry Needling in Mijdrecht

Kom naar KernGezond Mijdrecht als je niet goed kunt bewegen, of als je niet goed durft te bewegen. Misschien heb je last van een sportblessure of heb je een spier verrekt tijdens het werk.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut voor het behandelen van klachten vanuit de spieren. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Het gaat hierbij om triggerpoints, verkrampte plekjes in een spier, die naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaken. Dit kan zich uiten in een pijnlijke en stijve spier, uitstralende pijn, bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten, verminderde kracht en functie van betrokken spieren. U kan hierdoor pijn-ontwijkend gedrag door vertonen (u gaat anders bewegen) en het kan zich ook uiten in hoofdpijn, aangezichtspijn, kramp of tintelingen in arm/been.

Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur. Na de behandeling krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Waarom KernGezond?

De fysiotherapeut is er voor iedereen, van klein tot groot en van jong tot oud. Kom naar KernGezond als je niet goed kunt bewegen, of als je niet goed durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, of als je moeite hebt met bewegen. Misschien heb je last van een sportblessure of heb je een spier verrekt tijdens het werk. De fysiotherapeuten bij KernGezond doen er alles aan om je lichaam weer in beweging te krijgen.


Professioneel team

ISO gecertificeerd & Pluspraktijk

Diverse specialisaties

Alles onder 1 dak

Zonder verwijzing

Locaties door heel Nederland

"Allereerst was ik sceptisch over deze behandelmethode, maar ze weten wat werkt! Mijn schouderklachten zijn nu verleden tijd"

C. Bruijn, Client uit Lelystad

Ons team

Het team van KernGezond bestaat uitsluitend uit goed opgeleide en gespecialiseerde fysiotherapeuten en sport begeleiders. Zij staan constant klaar om jou te helpen bij het verminderen en verhelpen van jouw lichamelijke klachten.

Maak een afspraak
Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x