Locatie KernGezond Lelystad en Mijdrecht

Medical taping bij hooikoorts

Vanaf eind februari begint het hooikoorts seizoen en dit loopt tot halverwege augustus afhankelijk van het weer natuurlijk. Ongeveer 20% van de Nederlanders heeft gedurende een periode van een aantal jaren lichte tot ernstige hooikoortsklachten. Binnen KernGezond (locatie Lelystad en Mijdrecht) bieden wij hooikoorts taping aan, dat kan helpen bij hooikoortsklachten.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie?

Hooikoorts treft jaarlijks een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking, en wij bij KernGezond begrijpen dat de impact ervan niet te onderschatten is. Onze hooikoorts taping biedt een natuurlijke benadering om de klachten te verminderen en je welzijn te verbeteren. Met behulp van speciale tape wordt een techniek toegepast die gericht is op het verlichten van de symptomen, zodat jij weer vrij kunt ademen en vol energie de dag door kunt komen.

Hooikoortsklachten kunnen erg vervelend zijn, vooral wanneer ze je dagelijkse leven beïnvloeden. Als je op zoek bent naar verlichting zonder medicatie, dan ben je hier aan het juiste adres. Ontdek hoe onze hooikoorts medical taping* je kan helpen de symptomen onder controle te houden en weer volop te genieten van het leven, zonder de last van hooikoorts.

*Medical taping kan helpen, maar dit geeft niet voor iedereen verlichting bij hooikoortsklachten. 

Bij welke klachten?

Hooikoorts, ook bekend als allergische rhinitis, manifesteert zich vaak door een scala aan symptomen die het dagelijks leven kunnen verstoren. Typische symptomen zijn onder meer aanhoudend niezen, jeukende en tranende ogen, een verstopte of loopneus en benauwdheid. Voor mensen die deze symptomen ervaren, kan hooikoorts taping* effectief zijn in het verlichten van de irritatie en het ongemak dat gepaard gaat met deze allergische reacties.

*Medical taping kan helpen, maar dit geeft niet voor iedereen verlichting bij hooikoortsklachten. 

Behandelmethoden

Medical taping* bij hooikoortsklachten wordt speciale tape met een bepaalde techniek op de juiste plaatsen op de rug aangebracht. Deze tape beïnvloedt het gebied onder de huid, wat ook effect heeft op de longen en bronchiën die bij hooikoorts betrokken zijn. Dit verklaart waarom rugtapen voor veel mensen met hooikoorts kan helpen om hun symptomen te verminderen. Een bijkomend voordeel van medical taping is dat het een continue behandeling biedt gedurende meerdere dagen, waardoor je 24 uur per dag verlichting kunt ervaren. Er wordt 3 weken lang elke week een tape geplaatst. Je moet zelf de tape de avond voor de volgende afspraak eraf halen. Dit in verband met het even laten ‘ademen’ van de huid.

*Medical taping kan helpen, maar dit geeft niet voor iedereen verlichting bij hooikoortsklachten. 

Afspraak maken

Je zult merken dat je klachten verminderen. Een afspraak maken kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

Vergoeding hooikoorts taping

Elke afspraak kost € 35. Dit is inclusief tape. Het is niet mogelijk om dit via de fysiobehandelingen in het aanvullend pakket van je zorgverzekeraar te laten vergoeden.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact