Fysiotherapeut Kim loopt halve marathon voor stichting KiKa

Onze sportieve fysiotherapeut en collega Kim Kuiper gaat voor stichting KiKa een halve marathon lopen op 15 oktober! Kika werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker waarbij het doel is om de genezingskans te vergroten. Een marathon of een halve marathon lopen is een indrukwekkende prestatie. Kim heeft een bijzondere motivatie om haar prestatie te koppelen aan een goed doel en vertelt:

deviderTerug naar overzicht

Fysiotherapeut Kim loopt halve marathon voor stichting KiKa

“Ik heb in 2017 voor het eerst een marathon gelopen, ik vond dit supergaaf om te doen. Er komt een lange en goede voorbereiding bij kijken, waarbij je echt 4-6 maanden van tevoren bezig bent met die marathon die je nog moet gaan rennen. In mijn werk als fysiotherapeut kom ik regelmatig in aanmerking met mensen met kanker, revalidatie na chemo of revalidatie na operatie, en hoe erg dit impact heeft op iemands leven. En dit zijn dan alleen nog de ouderen. Er zijn zoveel kinderen op de wereld die te maken krijgen met deze verschrikkelijke ziekte. Dat raakt me keer op keer. Dus besloot ik dat ik daar eigenlijk iets voor wil doen. Hoe mooi is het als ik voor mij een sportieve uitdaging kan combineren met zo’n hartstikke mooi en goed doel!

Eigenlijk zou ik de marathon al eerder lopen, maar door een hardnekkige blessure en de daarbij behorende operatie, heb ik die marathon moeten uitstellen. Na een lang revalidatietraject is het dan nu eindelijk zover. Onwijs spannend! Alle mensen die me destijds hebben gesponsord met een donatie voor KiKa, daarvan is het sponsorgeld bewaard gebleven en kan nu alsnog ingezet worden.”

Met KernGezond zijn we zo samen in beweging!