Inzameling kerstpakketten voedselbank

In de maand december zamelen de vestigingen in Mijdrecht en Lelystad voedsel in om extra kerstpakketten te kunnen doneren voor mensen van de voedselbank.

deviderTerug naar overzicht

Voedselbanken Nederland heeft het nog altijd zwaar. Zo helpen ze wekelijks 40.000 gezinnen met voedselhulp en gaan zo ook nog voedselverspilling tegen. Het aantal mensen dat hier inmiddels gebruik van maakt is in de afgelopen periode behoorlijk gestegen. Met de feestdagen in het vooruitzicht is de vraag naar voedselpakketten hoger dan gemiddeld.  

Net zoals voorgaande jaren zet KernGezond zich ook nu hiervoor in door kerstpakketten samen te stellen. Dit doen we in samenwerking met collega’s, leden, patiënten, belangstellenden en lokale bedrijven.  

Voor iedereen die graag een donatie wil doen, er komt bij de ingang van KernGezond een plek met lege kratten waar je (verpakte) voedsel in mag doneren voor de voedselbank. Denk hierbij aan typische kerstpakkettraktaties zoals chocolaatjes, nootjes, zoutjes, chocoladepasta, pannenkoeken- of oliebollenmix, knakworsten of andere houdbare producten. 

Producten die niet in aanmerkingen komen zijn: alcohol, tabak, spullen die over datum zijn of aangebroken.

Met KernGezond zijn we zo samen in beweging!