Echopraktijk NOP Lelystad

deviderTerug naar overzicht

De Echopraktijk NOP is een eerstelijns echo- en prenataal screeningscentrum waarbij je met een verwijzing van je verloskundige, huisarts of gynaecoloog terecht kunt voor diverse echo-onderzoeken. Tevens is er de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een preconceptioneel- of kinderwensconsult. Dit kan zonder verwijzing. EchoNOP is gevestigd in Emmeloord, Harderwijk en Lelystad.

DE ECHOPRAKTIJK

In onze vestiging bij KernGezond zijn drie echocopisten werkzaam: Ben Steltman, Resy van Dijke en Everdien Feddes.

Voor de uitvoering van prenatale screening hebben wij een contract met het UMCG. Dit contract houdt in dat wij en de praktijk voldoen aan de eisen die hieraan gesteld worden. Vanuit een grote regio komen zwangere naar onze praktijk voor de diverse onderzoeken. We werken nauw samen met de verloskundigenpraktijken in de regio, de verloskundige actieve huisartsen en gynaecologen. De lijnen met deze zorgverleners zijn kort, verwijzingen en overleg verlopen hierdoor snel en prettig.

DE ONDERZOEKEN

Bij Echopraktijk NOP kun je terecht voor de volgende onderzoeken:

  • counselingsgesprek
  • termijnecho
  • bloedverlies in de vroege zwangerschap
  • combinatietest
  • 20 weken echo
  • groei-echo
  • liggingsecho
  • placentalokalisatie
  • spiraalcontrole

KINDERWENSSPREEKUUR

De tijd (vlak) voordat je zwanger wordt en de eerste maanden van de zwangerschap blijken meer invloed op de gezondheid van je kindje te hebben dan lang is gedacht. Bij het kinderwensspreekuur kun je advies krijgen over verschillende zaken die je zwangerschap kunnen beïnvloeden. Dit kan bijvoorbeeld voedingsadvies zijn, maar ook medicijngebruik, ziektes in je familie, werkomstandigheden etc.

Indien je belangstelling hebt voor een kinderwensconsult, ook wel preconceptioneel advies genoemd, kun je telefonisch een afspraak maken. De assistente heeft gegevens van je nodig, en voorafgaand aan het consult wordt je gevraagd om een vragenlijst via internet in te vullen en aan de Echopraktijk NOP op te sturen. Op deze manier kan er heel direct en concreet op jouw specifieke situatie worden ingegaan.

AFSPRAAK MAKEN

Je maakt zelf een afspraak voor het echo-onderzoek waarvoor je verwezen bent. De Echopraktijk NOP is op werkdagen telefonisch te bereiken van 9.00-12.00 uur, via tel. : 0527-614136.
Bel op tijd voor een afspraak zodat wij zoveel mogelijk aan je wensen kunnen voldoen. Wij streven ernaar om binnen een week een afspraak met je te kunnen maken. Uitzondering is de 20-weken echo. Hiervoor kun je vanaf 16 weken zwangerschapsduur bellen voor een afspraak.

Voor alle onderzoeken dien je een geldig pasje/polisblad van je zorgverzekeraar mee te nemen. Ook een zwangerschapskaart (kopie) is wenselijk.

Voor de combinatietest en de 20-weken echo geldt, gezien de aard en de tijdsduur van het onderzoek, dat het raadzaam is om alleen met je partner, zonder kleine kinderen, naar het onderzoek te komen.

Je kunt een gemaakte afspraak afzeggen tot 24 uur van tevoren. Daarna worden kosten in rekening gebracht

VERZEKERING

Alle echo-onderzoeken, op één na, worden door de zorgverzekeraars in Nederland vergoed. Uitzondering is de combinatietest. Deze test wordt alleen vergoed indien er een medische indicatie voor bestaat. Dit is bijvoorbeeld het geval als je als zwangere 36 jaar of ouder bent. Indien je zonder medische indicatie gebruik maakt van de combinatietest, krijg je hiervoor een rekening thuis gestuurd. Het vaste tarief voor de combinatietest, bij een eenling, is € 147,20. Voor een tweeling is dit € 238,47

Een enkele zorgverzekeraar vergoedt het kinderwensconsult. Dit staat in je verzekeringsvoorwaarden. Indien jouw verzekering nog geen tarief voor het kinderwensconsult hanteert, sturen we jou een rekening van € 50,-.

echopraktijk NOP Lelystad

Tot ziens in Echopraktijk NOP!

www.echonop.nl