Ria Bouwhuis – Orthomoleculair diëtist (Wilnis)

deviderTerug naar overzicht

Ik ben Ria Bouwhuis, orthomoleculair diëtist en leefstijlcoach. Nuchter en pragmatisch als ik ben, kijk ik samen met jou naar jouw mogelijkheden. Wat laten de onderzoeken zien, wat vertel jij en wat wil je bereiken? Samen gaan we aan de slag waarbij mijn ervaring en kennis jou helpen om te plussen in jouw gezondheid.

Hiermee en met mijn inmiddels jarenlange ervaring kan ik mijn cliënten helpen door naar het complete plaatje te kijken. Een holistische aanpak dus, omdat je daarmee echt op zoek gaat naar de oorzaken van klachten en niet alleen symptomen bestrijdt. Als diëtist begin ik wel altijd met de voeding, maar ik kijk ook meteen verder. Het lichaam is immers complex en naast voeding zijn er nog veel meer zaken die van invloed zijn op hoe we ons voelen en hoe we functioneren. Zo onderzoek ik zoveel mogelijk factoren die van belang kunnen zijn.

Kies je voor mij, dan kies je voor een no-nonsense diëtist met een zeer nuchtere kijk op zaken. Ik begeleid mensen met onder andere langdurige en vaak onbegrepen klachten zoals vermoeidheid, maag- en darmklachten en klachten rondom de overgang. Daarbij ga ik altijd praktisch en pragmatisch te werk en wil dat jij met concrete handvatten aan de slag kunt en merkt dat er wat gebeurt. Ik werk daarbij volgens het principe ‘meten is weten’ en zorg dat ik ook weet wat ik moet meten. De onderzoeken die ik laat uitvoeren, gaan verder dan de reguliere testen en onderzoeken.

Ziektebeelden / diagnoses waar hierbij aan te denken valt zijn o.a.:

  • het Prikkelbaar Darm Syndroom,
  • IBD (Collitis Ulcerosa, Crohn),
  • schildklieraandoeningen,
  • hormonale aandoeningen (PMS, PCOS, endometriose),
  • ontstekingsziekten (als artrose, reuma, allergieën/intoleranties),
  • burnoutklachten.

Vaak komen deze diagnoses in combinatie met elkaar voor, hetgeen de puzzel uitdagend maakt.

Je vindt mij op woensdag en vrijdag in het Gezondheidscentrum Wilnis-Dorp, Dorpsstraat 65, 3648 AG WILNIS.
Meer informatie of een afspraak maken: www.riabouwhuis.nl