Bekken

Urineverlies

Urineverlies is het ongewild verliezen van urine op plotselinge momenten zoals bij niezen, hoesten, touwtjespringen of kinderen tillen. Dit komt door verzwakking van de bekkenbodemspieren. Blaastraining met behulp van een bekkenfysiotherapeut kun je meer controle krijgen over het plassen.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Wat is urineverlies?

Urineverlies is het ongewild verliezen van urine op plotselinge momenten zoals bij niezen, hoesten, touwtjespringen of kinderen tillen. Maar ook bij het ophouden van de urine kan het soms misgaan.

Klachten bij urineverlies

  • Tijdens een onverwachte beweging urineverlies
  • Ineens aandrang om te plassen

Behandeling urineverlies

De bekkenfysiotherapeut kan je helpen bij het juist leren aanspannen of ontspannen van je bekkenbodemspieren om het urineverlies te verminderen en/of te voorkomen. Het trainen van de bekkenbodemspieren, adviezen omtrent plassen, vochtinname en inzicht krijgen in je eigen (plas)patronen zijn zaken waar een bekkenfysiotherapeut bij kan helpen. Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met urineverlies, echter door andere oorzaken, en zijn goed te behandelen.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij. Neem contact op met ons voor een intake.

onze KernGezond medewerkers

Helpen je in beweging te
komen en te blijven

devider

Met ons deskundig team van ruim dertig fysiotherapeuten, manueel therapeuten, sportfysiotherapeuten, bekkentherapeuten en oefentherapeuten zijn wij dagelijks gemotiveerd op onze locaties in Lelystad, Mijdrecht en Zeist om mensen weer krachtig op hun benen te laten staan.

deviderBekijk hier alle medewerkers

Jeroen Morssink

Directeur / fysiotherapeut / MSc manueel therapeut / aangesloten bij ParkinsonNet / Peer Review Coach Keurmerk Fysiotherapie

Mariska Doffer

Vestigingsmanager KernGezond Lelystad / fysiotherapeut / (kinder)manueel therapeut / MSc bekkenfysiotherapeut

Marc Zeeman

Fysiotherapeut / McKenzie therapeut / Dry Needling / orthopedische knierevalidatie / acupuncturist / Crafta Basis

Iris Barten

Fysiotherapeut / MSc sportfysiotherapeut/ Physis specialist / schouderspecialist aangesloten bij Schoudernetwerk Flevoland

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact