KernGezond Lelystad - samen in beweging

Vinyasa-yoga

Vinyasa-yoga is een dynamische yogavorm gericht op het maken van een verbinding tussen adem en beweging. Door het uitvoeren van een serie houdingen kom je in een rustige of intensieve flow. Het helpt je te aarden en creëert bewustzijn van lichaam en geest.

“Yoga teaches us to cure what need not be endured and endure what cannot be cured.”– BK Lyengar.

Vinyasa-yoga-oefeningen

Je ontwikkelt flexibiliteit en spierkracht en voelt je energieker en lekkerder in je vel. Tegelijkertijd maakt het je bewust van je lichaam en geeft het je ontspanning in je geest. Dit neem je mee als je de mat afstapt.

Voor wie is vinyasa-yoga?

Yoga is geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud, groot en klein, dik en dun, lenig of niet lenig, het maakt niet uit. Het belangrijkst is om een yoga houding en oefening met aandacht en de juiste intenties uit te voeren.

Respecteer daarbij de grenzen en beperkingen van het eigen lijf. Het maakt niet uit hoe ver je voorover kunt buigen, met de juiste beweegredenen doen de oefeningen hun werk.

Vinyasa-yoga trainer Marieke

Yogadocente Marieke heeft de yoga/pilatesopleiding gevolgd in 2008. De opleiding tot fitness- en groeplesinstructeur heeft ze in 1995 afgerond in Amsterdam. Waarna ze met veel passie in Amsterdam en omstreken allerlei groepslessen heeft gegeven. Inmiddels is ze een aantal jaar actief als yogadocente bij KernGezond in Lelystad. Marieke geeft naast yoga ook pila-yoga, yin-yoga, vinyasa-yoga en poweryoga.

Van Tae Bo en streetdance tot bodyshape en van steps tot spinning. Pilates zie ik als een geweldige training voor het hele lichaam en met veel enthousiasme breng ik dit aan je over. In Zuid Afrika, waar ik de afgelopen 10 jaar heb gewoond kwam ik bovendien in aanraking met vinyasa-yoga. Een heerlijk vorm van yoga die me helpt om meer rust en balans in mijn leven te krijgen.

Waarom vinyasa-yoga?

Vinyasa-yoga is meditatie in beweging. Een actieve vorm van yoga, gericht op het versterken en versoepelen van de spieren om zo het lichaam te openen en kalmte te creëren in het hoofd. Want net als andere vormen van yoga kan vinyasa-yoga je helpen om stress te verminderen. De combinatie van ademhalingstechnieken en beweging kan ontspannend werken en de geest tot rust brengen.

Bij alle vormen van yoga speelt de ademhaling een belangrijke rol. Bij vinyasa-yoga is de ademhaling vooral om de concentratie te vergroten.

Pila yoga - KernGezond Pilates - KernGezond

KERNGEZOND FITNESS & YOGA/PILATES

  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 1x per week – maandlidmaatschap: €42,95 per maand. -> direct inschrijven
  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 1x per week – jaarlidmaatschap: €40,95 per maand. -> direct inschrijven
  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 2x per week – maandlidmaatschap: €70,95 per maand.
  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 2x per week – jaarlidmaatschap: €68,95 per maand.
  • Losse lessen zijn vanaf €11,00 per sessie (exclusief fitness). -> direct bestellen

Aanvullende informatie

  • Je betaalt eenmalig inschrijfgeld en ontvangt hiervoor ook je sportpas: €9,95.
  • Inschrijven kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 239 220, mail naar: info@kerngezondfitness.nl. Of volg een proefles, schrijf je hiervoor in via onderstaand formulier.

Openingstijden en rooster

Je bent van harte welkom op onze KernGezond locatie bij de Koploper in Lelystad. Zie hieronder het rooster van onze yoga en pilateslessen.