KernGezond Lelystad - samen in beweging

Yin-yoga

Yin-yoga is een langzamere en meditatieve yogastijl waarbij poses gedurende langere tijd worden vastgehouden om dieper de spieren en de gewrichten te helpen ontspannen en stretchen, waardoor de flexibiliteit en mobiliteit toenemen, terwijl de geest tot rust komt.

“Yoga teaches us to cure what need not be endured and endure what cannot be cured.”– BK Lyengar.

Yoga omvat een breed scala aan stijlen, waarvan yin yoga er één is. Terwijl yoga in het algemeen gericht kan zijn op flexibiliteit, kracht en evenwicht, legt yin-yoga de nadruk op het ontspannen en stretchen van spieren, pezen en gewrichten, en het bevorderen van meditatieve rust en innerlijke stilte. Yin-yogahoudingen worden langer vastgehouden, meestal tussen de drie tot vijf minuten, terwijl andere yogastijlen meestal snellere, dynamische bewegingen en kortere houdingen omvatten.

Voor wie is yin-yoga?

Yoga is geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud, groot en klein, dik en dun, lenig of niet lenig, het maakt niet uit. Het belangrijkst is om een yoga houding en oefening met aandacht en de juiste intenties uit te voeren.

Respecteer daarbij de grenzen en beperkingen van het eigen lijf. Het maakt niet uit hoe ver je voorover kunt buigen, met de juiste beweegredenen doen de oefeningen hun werk.

Yogadocente Marieke

Ik ben Marieke en heb de yoga/pilatesopleiding gevolgd in 2008. Mijn opleiding tot fitness en groeplesinstructeur heb ik in 1995 afgerond in Amsterdam en heb daarna met veel passie in Amsterdam en omstreken allerlei verschillende groepslessen gegeven.

Van Tae Bo en streetdance tot bodyshape en van steps tot spinning. Pilates zie ik als een geweldige training voor het hele lichaam en met veel enthousiasme breng ik dit aan je over. In Zuid Afrika, waar ik de afgelopen 10 jaar heb gewoond kwam ik bovendien in aanraking met yin-yoga en vinyasa-yoga. Een heerlijk vorm van yoga die me helpt om meer rust en balans in mijn leven te krijgen.

Waarom yin-yoga?

Het is belangrijk op te merken dat yin-yoga een langzamere en meer meditatieve vorm van yoga is dan sommige andere stijlen, zoals vinyasa-yoga. Yin-yoga helpt je in de zoektocht naar balans en vrede door acceptatie. Tijdens yin-yoga word je aangemoedigd om diep in je lichaam te voelen en bewust te zijn van eventuele spanningen of beperkingen. Dit kan helpen om lichaamsbewustzijn te vergroten en eventuele disbalansen op te merken. Bij alle vormen van yoga speelt de ademhaling een belangrijke rol. Bij yin-yoga is de ademhaling vooral bedoeld om uit je hoofd te gaan en in je lichaam te blijven.

Pila yoga - KernGezond Pilates - KernGezond

KERNGEZOND FITNESS & YOGA/PILATES

  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 1x per week – maandlidmaatschap: €42,95 per maand. -> direct inschrijven
  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 1x per week – jaarlidmaatschap: €40,95 per maand. -> direct inschrijven
  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 2x per week – maandlidmaatschap: €70,95 per maand.
  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 2x per week – jaarlidmaatschap: €68,95 per maand.
  • Losse lessen zijn vanaf €11,00 per sessie (exclusief fitness). -> direct bestellen

Aanvullende informatie

  • Je betaalt eenmalig inschrijfgeld en ontvangt hiervoor ook je sportpas: €9,95.
  • Inschrijven kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 239 220, mail naar: info@kerngezondfitness.nl. Of volg een proefles, schrijf je hiervoor in via onderstaand formulier.

Openingstijden en rooster

Je bent van harte welkom op onze KernGezond locatie bij de Koploper in Lelystad. Zie hieronder het rooster van onze yoga en pilateslessen.