KernGezond Lelystad - samen in beweging

Yoga voor body & mind

Door het uitvoeren van verschillende yogahoudingen worden de spieren versterkt en de lichaamshouding verbeterd. Er wordt aandacht besteed aan je balans, kracht en flexibiliteit. De combinatie van lichaamsbeweging, ademhaling en mindfulness in yoga kan helpen de geest te kalmeren, de concentratie te verbeteren en de focus te versterken. Dit kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit door ontspanning, stressvermindering en het bevorderen van een rustige geest.

“Yoga teaches us to cure what need not be endured and endure what cannot be cured.”– BK Lyengar.

Yoga-oefeningen

Yogaoefeningen helpen je ontspannen, ontstressen en onthaasten. Maar yoga doet meer dan dat. Het helpt je lichaamshouding te verbeteren, je voelt je sterker, energieker, vitaler en leniger.  Tijdens een yogahouding keert de aandacht naar binnen en staat bewuste waarneming van het lichaam centraal. Gedachten worden dan minder belangrijk, met als resultaat dat je stresslevel verlaagt.

Een essentieel onderdeel van yoga is ademhaling en meditatie. Door de ademstroom te gebruiken tijdens het uitvoeren van de yogaoefeningen creëer je ruimte om spanningen te verminderen en los te laten. Zie het als een stukje mindfulness. Dit houdt in dat de focus die je tijdens de lessen aangeleerd krijgt, je ook kunt gebruiken op je werk.

Voor wie is yoga?

Yoga is geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud, groot en klein, dik en dun, lenig of niet lenig, het maakt niet uit. Het belangrijkst is om een yogahouding en oefening met aandacht en de juiste intenties uit te voeren. Respecteer daarbij de grenzen en beperkingen van het eigen lijf. Het maakt niet uit hoe ver je voorover kunt buigen, met de juiste beweegredenen doen de oefeningen hun werk.

Waarom yoga?

Yoga helpt in de zoektocht naar balans in je dagelijks leven, door acceptatie. Praktisch gezien is yoga geschikt:

  • Bij de behoefte aan ontspanning;
  • Bij een onevenwichtig leven: te veel stress en te weinig tijd voor rust en genieten;
  • Bij (onverklaarbare) lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, maagklachten, spanningen, depressie enzovoort.

Pila yoga - KernGezond Pilates - KernGezond

Yogadocente KernGezond Lelystad

Yogadocente Marieke heeft de yoga/pilatesopleiding gevolgd in 2008. De opleiding tot fitness- en groeplesinstructeur heeft ze in 1995 afgerond in Amsterdam. Waarna ze met veel passie in Amsterdam en omstreken allerlei groepslessen heeft gegeven. Inmiddels is ze een aantal jaar actief als yogadocente bij KernGezond in Lelystad. Marieke geeft naast yoga ook pila-yoga, yin-yoga, vinyasa-yoga en poweryoga.

KERNGEZOND FITNESS & YOGA/PILATES

  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 1x per week – maandlidmaatschap: €42,95 per maand. -> direct inschrijven
  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 1x per week – jaarlidmaatschap: €40,95 per maand. -> direct inschrijven
  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 2x per week – maandlidmaatschap: €70,95 per maand.
  • Onbeperkt fitness en yoga/pilates voor 2x per week – jaarlidmaatschap: €68,95 per maand.
  • Losse lessen zijn vanaf €11,00 per sessie (exclusief fitness). -> direct bestellen

Aanvullende informatie

  • Je betaalt eenmalig inschrijfgeld en ontvangt hiervoor ook je sportpas: €9,95.
  • Inschrijven kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 239 220, mail naar: info@kerngezondfitness.nl. Of volg een proefles, schrijf je hiervoor in via onderstaand formulier.

Openingstijden en rooster

Je bent van harte welkom op onze KernGezond locatie bij de Koploper in Lelystad. Zie hieronder het rooster van onze yoga en pilateslessen.