KernGezond - samen in beweging

Yoga Body & Mind

Heb je meer behoefte aan rust in je hoofd, wil je beter leren slapen én een sterker/flexibeler lichaam? Kies dan voor Yoga Body & Mind. Een diep ontspannende vorm van yoga gericht op het tot rust brengen van lichaam en geest. Je verbetert je balans en verhoogt je veerkracht. Zo maak je van inspanning, ontspanning.

“Yoga teaches us to cure what need not be endured and endure what cannot be cured.”– BK Lyengar.

Yogaoefeningen

Yogaoefeningen helpen je ontspannen, ontstressen en onthaasten. Maar yoga doet meer dan dat. Het helpt je lichaamshouding te verbeteren, je voelt je sterker, energieker, vitaler en leniger.  Tijdens een yogahouding keert de aandacht naar binnen en staat bewuste waarneming van het lichaam centraal. Gedachten worden dan minder belangrijk, met als resultaat dat je stresslevel verlaagt.

Een essentieel onderdeel van yoga is ademhaling en meditatie. Door de ademstroom te gebruiken tijdens het uitvoeren van de yogaoefeningen creëer je ruimte om spanningen te verminderen en los te laten. Zie het als een stukje mindfulness. Dit houdt in dat de focus die je tijdens de lessen aangeleerd krijgt, je ook kunt gebruiken op je werk.

Voor wie is yoga?

Yoga is geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud, groot en klein, dik en dun, lenig of niet lenig, het maakt niet uit. Het belangrijkst is om een yogahouding en oefening met aandacht en de juiste intenties uit te voeren. Respecteer daarbij de grenzen en beperkingen van het eigen lijf. Het maakt niet uit hoe ver je voorover kunt buigen, met de juiste beweegredenen doen de oefeningen hun werk.

Waarom yoga?

Yoga helpt in de zoektocht naar balans in je dagelijks leven, door acceptatie. Praktisch gezien is yoga geschikt:

  • Bij de behoefte aan ontspanning;
  • Bij een onevenwichtig leven: te veel stress en te weinig tijd voor rust en genieten.
  • Bij (onverklaarbare) lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, maagklachten, spanningen, depressie enzovoort.

Openingstijden

Je bent van harte welkom op onze KernGezond locatie bij de Koploper in Lelystad op:

Kijk in onze KernGezond Sport app voor actuele lestijden en de beschikbaarheid in verband met het aantal deelnemers.

Kosten en inschrijven yoga en pilateslessen of meld je aan voor een proefles

Yoga/Pilates voor 1x per week €41,20 per maand, inclusief onbeperkt fitness. Yoga/Pilates voor 2x per week €70,35 per maand, inclusief onbeperkt fitness. Losse lessen zijn vanaf €9,50 per sessie (exclusief fitness). Inschrijven kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145, mail naar: info@kerngezondfitness.nl. Of volg een proefles, schrijf je hiervoor in via ons intakeformulier ».