Fysiotherapeutische zorg

Fysiotherapie aan huis

Het is niet altijd mogelijk om naar de praktijk te komen. Bijvoorbeeld als je net een operatie hebt gehad of slecht ter been bent. In dat geval komt de fysiotherapeut gewoon bij jou langs. 

Fysiotherapie aan huis is mogelijk vanuit onze KernGezond-locaties in Lelystad, Mijdrecht en Zeist. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie?

Als jij niet in staat bent om naar de praktijk te komen is het mogelijk dat er een fysiotherapeut bij jou thuis langs komt.

Bij welke klachten?

  • Als je slecht ter been of kwetsbaar bent
  • Na een operatie
  • Voor valpreventie

Behandelmethode:

De therapeut kijkt thuis samen met jou naar de verschillende mogelijkheden en jullie stellen samen een behandelplan op om jouw doel zo goed mogelijk te kunnen behalen. Onderdeel van de behandeling is vaak een oefenprogramma dat je zelf thuis kan uitvoeren. Voor behandeling aan huis heb je een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Eerste afspraak

Het uitstellen van een behandeling is niet bevorderlijk voor het hersteldaarom is het van groot belang om op tijd een fysiotherapeut in te schakelen ook al kan je niet naar de praktijk komen.

Fysiotherapie aan huis is mogelijk vanuit onze KernGezond-locaties in Lelystad, Mijdrecht en Zeist. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie en oefentherapie zitten gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie/oefentherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie/oefentherapie die niet in je basisverzekering zitten. Fysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, kinderfysiotherapie, oedeemfysiotherapie en manuele therapie vallen onder fysiotherapie. Alle behandelingen in een kalenderjaar worden bij elkaar opgeteld. Hierbij maakt het niet uit in welke praktijk je bent geweest.

Bij een chronische aandoening krijg je de fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dus altijd zelf. Niet bij alle chronische aandoeningen worden fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

Jongeren tot 18 jaar krijgen in eerste instantie 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Mocht er daarna nog meer behandelingen nodig zijn, dan kan je zorgverzekeraar tot maximaal 9 extra behandelingen vergoeden. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact