Locatie KernGezond Lelystad, Mijdrecht en Zeist

Fysiotherapie

Het lichaam is eigenlijk één geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op rekenen. We merken pas hoe veel we bewegen als het lichaam even niet meer meewerkt. Bij algemene fysiotherapie zal de fysiotherapeut jou begeleiden bij acute of langdurige lichamelijke klachten, zoals rug-, nek en schouderklachten en knie- en enkelblessures.

Maar ook wanneer het bewegen belemmerd wordt als gevolg van een chronische ziekte of aandoening, zoals reuma of artrose. De KernGezond fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt jou, zodat jij weer zo goed mogelijk jouw dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie?

De fysiotherapeut is er voor iedereen; van baby tot senior en alle levensfases ertussenin. Kom naar KernGezond als je niet goed kunt bewegen, of als je niet goed durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, of als je moeite hebt met bewegen. Misschien heb je last van een sportblessure of heb je een spier verrekt tijdens het werk. De fysiotherapeuten bij KernGezond doen er alles aan om je lichaam weer in beweging te krijgen en houden. 

Bij welke klachten?

De fysiotherapeut kan veel pijn en ongemak verhelpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

  • Pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten 
  • Zwelling van gewrichten 
  • Afname van spierkracht 
  • Stijfheid 
  • Problemen met bewegen
  • Evenwichtsstoornissen 
  • Ademhalingsproblemen 
  • Vermoeidheidsverschijnselen 
  • Conditievermindering 

Behandelmethoden

De fysiotherapeut kan tijdens de behandelingen gebruik maken van verschillende technieken, zoals massages of mobilisaties, dry needling en echoscopie. De fysiotherapeut legt precies uit wat hij doet. Het belangrijkste onderdeel is echter de oefentherapie. Samen met de fysiotherapeut doe je oefeningen om bewegingen weer soepel te maken, spierkracht te vergroten of een betere houding te krijgen. 

Afspraak maken

Je zult merken dat je klachten verminderen of dat je helemaal herstelt van je klacht.

Een afspraak maken kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie en oefentherapie zitten gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie/oefentherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie/oefentherapie die niet in je basisverzekering zitten. Fysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, kinderfysiotherapie, oedeemfysiotherapie en manuele therapie vallen onder fysiotherapie. Alle behandelingen in een kalenderjaar worden bij elkaar opgeteld. Hierbij maakt het niet uit in welke praktijk je bent geweest.

Bij een chronische aandoening krijg je de fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dus altijd zelf. Niet bij alle chronische aandoeningen worden fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

Jongeren tot 18 jaar krijgen in eerste instantie 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Mocht er daarna nog meer behandelingen nodig zijn, dan kan je zorgverzekeraar tot maximaal 9 extra behandelingen vergoeden. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact