Locatie KernGezond Lelystad

Hydrotherapie

Hydrotherapie is fysiotherapie in warm water. Samen met een fysiotherapeut train je of revalideer je in het zwembad van de Koploper in Lelystad.

Hydrotherapie wordt op onze KernGezond-locatie in Lelystad gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie?

Hydrotherapie is met name geschikt voor mensen die een chronische aandoening hebben en/of herstellende zijn van een operatie of blessure, maar voor wie andere oefenvormen (nog) te belastend zijn.

Bij welke klachten?

 • revalidatie
 • voorste kruisband reconstructie
 • meniscus-/kraakbeen letsel
 • totale knieprothese
 • totale heupprothese
 • rugoperaties
 • enkelfracturen
 • schouderrevalidatie
 • reuma
 • artrose
 • lage rugklachten
 • cardiovasculaire – respiratoire problematiek
 • neuromusculaire ziekten
 • multiple sclerose

Behandelmethoden

Bij deze revalidatietherapie train je het lichaam in het water. Door deze veilige situatie en de opwaartse kracht van het water, worden de gewrichten en spieren minder belast, zodat de bewegingsuitslag van de gewrichten kan worden vergroot. Door deze lage belasting en geen schokbelasting, kan er veel sneller gestart worden met revalideren. Er kan doelgericht getraind worden om een letsel te laten herstellen, doordat de circulatie vroeg op gang wordt gebracht. Deze vorm van trainen is ook een alternatief om aan de conditie te blijven werken als de blessure de patiënt nog niet toelaat om te lopen of andere oefenvormen uit te voeren.

Wat ga je merken?

Je gaat merken dat het warme water prettig aanvoelt aan de gewrichten en de spieren. Het is makkelijker om te ontspannen en hier kunnen ook oefeningen voor gegeven worden. De kans om te vallen is kleiner door de opwaartse druk van het water. Wanneer jij je balans verliest is dit makkelijker te compenseren. Na een aantal weken trainen zal je merken dat je kracht, mobiliteit, conditie en balans toeneemt.

Hydrotherapie wordt op onze KernGezond-locatie in Lelystad gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

Vergoeding/Tarieven

Als er indicatie voor is zou er onder begeleiding van een fysiotherapeut in het warme water geoefend kunnen worden. Dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar indien er sprake is van een aanvullende verzekering met fysiotherapie behandelingen. Doe hierover zelf navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

Er kan gebruikgemaakt worden van een abonnement, dan wordt er in groepsverband getraind.

De maandtarieven voor de groepstherapie zijn: €40,- voor 1x in de week en €60,- voor onbeperkt trainen (tot 4x in de week).

Fysiotherapie en oefentherapie zitten gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie/oefentherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie/oefentherapie die niet in je basisverzekering zitten. Fysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, kinderfysiotherapie, oedeemfysiotherapie en manuele therapie vallen onder fysiotherapie. Alle behandelingen in een kalenderjaar worden bij elkaar opgeteld. Hierbij maakt het niet uit in welke praktijk je bent geweest.

Bij een chronische aandoening krijg je de fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dus altijd zelf. Niet bij alle chronische aandoeningen worden fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

Jongeren tot 18 jaar krijgen in eerste instantie 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Mocht er daarna nog meer behandelingen nodig zijn, dan kan je zorgverzekeraar tot maximaal 9 extra behandelingen vergoeden. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact