Fysiotherapeutische zorg

McKenzie therapie

Mechanische Diagnose en Therapie is een behandelmethode ontwikkeld door Robin McKenzie, en wordt daarom ook wel de McKenzie therapie of methode genoemd. De methode gaat uit van ‘richtingspecifieke oefeningen en wordt vooral ingezet voor klachten in de nek en de rug.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie?

De MDT McKenzie methode is met name geschikt voor mensen met klachten en pijn in de nek en rug. De methode is ook voor de gewrichten van armen en benen te gebruiken. 

Bij welke klachten?

Veel soorten nek en rugklachten kunnen worden behandeld met de McKenzie methode. Net als andere vormen van therapie is bewegen daarna een belangrijk onderdeel van de behandeling 

Behandelmethoden

De behandeling bestaat vaak uit richtingspecifieke oefeningen gericht op de specifieke klachten met daarbij ook adviezen over houdingen die je het beste kunt gaan aannemen en welke je het beste kunt vermijden. 

Wat ga je merken?

De MDT McKenzie methode geeft vaak binnen een aantal weken een vermindering van pijnklachten en beperkingen. Uitstralende klachten in armen of benen kunnen door middel van de oefeningen verminderen en verplaatsen (Centralisatie). Hierbij zal de pijn naar de wervelkolom verplaatsen, waar vaak de oorsprong te vinden is.  

Vergoeding

Deze behandeling valt onder fysiotherapie. Fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij. 

 

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact