Locatie KernGezond Lelystad

McKenzie therapie

Mechanische Diagnose en Therapie is een behandelmethode ontwikkeld door Robin McKenzie, en wordt daarom ook wel de McKenzie therapie of methode genoemd. De methode gaat uit van ‘richtingspecifieke oefeningen en wordt vooral ingezet voor klachten in de nek en de rug.

McKenzie therapie wordt op onze KernGezond-locatie in Lelystad gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie?

De MDT McKenzie methode is met name geschikt voor mensen met klachten en pijn in de nek en rug. De methode is ook voor de gewrichten van armen en benen te gebruiken.

Bij welke klachten?

Veel soorten nek- en rugklachten kunnen worden behandeld met de McKenzie methode. Net als andere vormen van therapie is bewegen daarna een belangrijk onderdeel van de behandeling. 

Behandelmethoden

De behandeling bestaat vaak uit richtingspecifieke oefeningen gericht op de specifieke klachten met daarbij ook adviezen over houdingen die je het beste kunt gaan aannemen en welke je het beste kunt vermijden.

Wat ga je merken?

De MDT McKenzie methode geeft vaak binnen een aantal weken een vermindering van pijnklachten en beperkingen. Uitstralende klachten in armen of benen kunnen door middel van de oefeningen verminderen en verplaatsen (Centralisatie). Hierbij zal de pijn naar de wervelkolom verplaatsen, waar vaak de oorsprong te vinden is. 

McKenzie therapie wordt op onze KernGezond-locatie in Lelystad gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

Vergoeding McKenzie therapie

Fysiotherapie en oefentherapie zitten gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie/oefentherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie/oefentherapie die niet in je basisverzekering zitten. Fysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, kinderfysiotherapie, oedeemfysiotherapie, McKenzie therapie en manuele therapie vallen onder fysiotherapie. Alle behandelingen in een kalenderjaar worden bij elkaar opgeteld. Hierbij maakt het niet uit in welke praktijk je bent geweest.

Bij een chronische aandoening krijg je de fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dus altijd zelf. Niet bij alle chronische aandoeningen worden fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

Jongeren tot 18 jaar krijgen in eerste instantie 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Mocht er daarna nog meer behandelingen nodig zijn, dan kan je zorgverzekeraar tot maximaal 9 extra behandelingen vergoeden. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact