Locatie KernGezond Lelystad en Mijdrecht

NIMOC Methode

De NIMOC is een behandelmethode van de (bekken)fysiotherapeut. Deze methode wordt met name ingezet voor het behandelen van stuitpijn en vaak met goede resultaten.  

NIMOC Methode wordt op onze KernGezond-locaties in Lelystad en Mijdrecht gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie?

De NIMOC-methode is geschikt voor iedereen. Ook zwangeren kunnen deze behandelmethode ondergaan.

 

Bij welke klachten?

Deze methode wordt vooral toegepast bij patiënten met (soms al jarenlange) stuitpijn.

  • stuitklachten
  • klachten met langdurig zitten
  • klachten met opstaan
  • op de fiets gaan en afstappen

 

Behandelmethoden

De NIMOC-methode (non invasive mobilization of the coccyx) is een uitwendige behandeling van het stuitje waarbij de afwijkende stand van het stuitje middels een hele milde uitwendige beweging wordt hersteld.  De behandeling is vrijwel pijnloos voor de patiënt.

 

Wat ga je merken?

Direct na deze behandeling treedt er een merkbaar verschil op tijdens het zitten, bukken en/of lopen.

NIMOC Methode wordt op onze KernGezond-locaties in Lelystad en Mijdrecht gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

Vergoeding fysiotherapie

De NIMOC Methode valt onder een behandeling fysiotherapie. Fysiotherapie en oefentherapie zitten gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie/oefentherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie/oefentherapie die niet in je basisverzekering zitten. Fysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, kinderfysiotherapie, oedeemfysiotherapie en manuele therapie vallen onder fysiotherapie. Alle behandelingen in een kalenderjaar worden bij elkaar opgeteld. Hierbij maakt het niet uit in welke praktijk je bent geweest.

Bij een chronische aandoening krijg je de fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dus altijd zelf. Niet bij alle chronische aandoeningen worden fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

Jongeren tot 18 jaar krijgen in eerste instantie 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Mocht er daarna nog meer behandelingen nodig zijn, dan kan je zorgverzekeraar tot maximaal 9 extra behandelingen vergoeden. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact