Locatie KernGezond Lelystad en Mijdrecht

Oedeemfysiotherapie

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit vocht. Dit is van groot belang voor het lichaam; het vervoert voedingsstoffen en afvalstoffen door het lichaam en het speelt een cruciale rol in de temperatuurhuishouding. Er is sprake van oedeem wanneer er zich in een lichaamsdeel een overmatige ophoping van vocht bevindt. 

Oedeemfysiotherapie wordt op onze KernGezond-locaties in Lelystad en Mijdrecht gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Voor wie?

De KernGezond oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken en aandoeningen waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt of niet goed werkt.  

Bij welke klachten?

De oedeemfysiotherapeut kan pijn, een vermoeid gevoel en andere ongemakken die door een zwelling van weefsel ontstaanverlichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

  • Bewegingsbeperking 
  • Oedeem na (borst)kanker 
  • Vaatproblematiek 
  • Trauma of operatie 
  • Wondroos 
  • Onregelmatig verdeeld vetweefsel 

Behandelmethoden

De oedeemfysiotherapeut heeft kennis en vaardigheden om verschillende  soorten oedeem en bijkomende klachten te onderzoeken en te behandelen. Dit geldt, naast lymfoedeem, ook voor veneus oedeem en lipoedeem. 

Tijdens de behandelingen wordt compressietherapie toegepast in combinatie met oefentherapie, manuele lymfedrainage en evt. lymfetaping. Daarnaast is er aandacht voor huidverzorging, materialen en adviezen waarmee je kunt leren om zelf controle over de klachten te houden. De oedeemfysiotherapeut begeleidt je ook bij het aanleren van een gezonde leefstijl. 

Wat ga je merken?

Door de behandeling zul je merken dat er verlichting van de pijn en een vermoeid gevoel optreedt. De zwelling vermindert vaak en je kunt makkelijker bewegen. Je leert beter met je klachten om te gaan en je hebt weer meer grip op  je klachten. 

Oedeemfysiotherapie wordt op onze KernGezond-locaties in Lelystad en Mijdrecht gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact