Locatie KernGezond Lelystad en Mijdrecht

Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar kan helpen bij bewegingsklachten die zijn ontstaan door een incorrecte houding of beweging, eventueel veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. De oefentherapeut is een paramedicus die gespecialiseerd is in klachten die voortkomen uit verkeerd bewegen, een ongunstige houding en/of (spier)spanning.

Oefentherapie Cesar wordt op onze KernGezond-locaties in Lelystad en Mijdrecht gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

deviderTerug naar overzicht

UITLEG

Meer informatie
over dit onderwerp

devider

Wat is het?

Oefentherapie Cesar kan helpen bij bewegingsklachten die zijn ontstaan door een incorrecte houding of beweging, eventueel veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. De oefentherapeut bij KernGezond is een paramedicus die gespecialiseerd is in klachten die voortkomen uit verkeerd bewegen, een ongunstige houding en/of (spier)spanning.

Voor wie?

Klachten die ontstaan door een verkeerde houding of verkeerd bewegen komen voor op alle leeftijden, bij mannen en vrouwen. De Oefentherapeut is er voor iedereen.

Bij welke klachten?

De oefentherapeut kan veel pijn en ongemak verhelpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten van spieren, pezen, banden en gewrichten:

  • Houding en bewegingsklachten;
  • Motorische klachten;
  • Ademhalingsklachten;
  • Rug- en heupklachten;
  • Arbeidgerelateerde klachten;
  • Chronische aandoeningen.

Behandelmethoden

De oefentherapeut Cesar maakt je bewust maken van je houding, manier van bewegen of ademgewoonte en legt uit wat dat te maken heeft met jouw klachten. Je werkt onder begeleiding van de oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt je lichaam weer in de meest optimale conditie door het doen van oefeningen.

De oefentherapeut leer jou (en jouw lichaam) beter te bewegen zodat je daadwerkelijk tot een houdings- en bewegingsverandering komt. Je leert om met de klachten om te gaan en hoe je kunt voorkomen dat de klachten terugkeren. Ook wordt de behandeling afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Dat betekent dat je oefeningen en adviezen krijgt die je kunt toepassen in jouw dagelijks leven, thuissituatie en hobby’s/sport.

Wat ga je merken?

Je zult merken dat je klachten verminderen en dat je je weer beter kunt bewegen.

Oefentherapie Cesar wordt op onze KernGezond-locaties in Lelystad en Mijdrecht gegeven. Aanmelden kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145 of mail naar info@kerngezond.eu.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak neemt de therapeut alle tijd om middels een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek vast te stellen hoe zij jou het beste kan helpen. In kaart brengen waar jij behoefte aan hebt en daar een passend behandelplan voor opstellen staat in deze afspraak centraal.

Vergoeding/ tarief

Oefentherapie Cesar zit voor personen tot 18 jaar niet in het basispakket van de zorgverzekering.  Doe hierover navraag bij je verzekeringsmaatschappij.

CONTACT

Wil je een
afspraak maken?

devider
Kerngezond Contact